Nieuws

Facebook-account Mark Zuckerberg gekraakt

Khalil, een Palestijnse hacker, heeft het Facebook-account van Mark Zuckerberg gekraakt. De man had de kwetsbaarheid van Facebook al gemeld maar kreeg geen gehoor en nam vervolgens drastische maatregelen.

De Palestijnse Khalil ontdekte een veiligheidsprobleem in Facebook. Via een loophole zou je op elke pagina berichten kunnen achterlaten, ongeacht de vriendschapsstatus. Hij meldde het lek bij Facebook maar kreeg te horen dat zij er geen graten in zagen. Vervolgens nam de Palestijn drastische maatregelen en hackte hij het account van Facebook-topman Mark Zuckerberg. Dat meldt het Nederlandse persbureau ANP.

 

[related_article id=”161920″]

Copyright: RT.com

 

Khalil ontdekte dat je door het veiligheidslek berichten kunt plaatsen op de Facebook-pagina van anderen, ook al ben je niet met elkaar bevriend. Toen hij geen gehoor kreeg bij Facebook, nam hij het heft zelf in handen en bewees wat er mogelijk was door Mark Zuckerberg persoonlijk te benaderen. De hacker plaatste een post over het veiligheidsprobleem op de persoonlijke pagina van Zuckerberg. Enkele minuten later kreeg hij wel een reactie.

Facebook-topman Zuckerberg heeft de melding ondertussen van zijn pagina verwijderd. Naar verluidt wordt er nu wel een oplossing voor het probleem gezocht. Khalil’s Facebook-account werd tijdelijk op non-actief gezet.

Wie een veiligheidslek meldt bij Facebook maakt kans op 500 dollar. Khalil kan echter naar het geld fluiten. Hij zou zich niet aan de Facebook-regels gehouden hebben. Khalil meldde aan RT.com dat hij zal blijven zoeken naar veiligheidsproblemen binnen Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business