Nieuws

PlayStation 4 krijgt spraakbesturing à la Kinect

Net als de Xbox One zal ook de PlayStation 4 over spraakbesturing en gezichtsherkenning beschikken, dankzij de PlayStation Eye Camera.

Sony gaat gezichtsherkenning en spraakbesturing toevoegen aan de PlayStation 4. De functionaliteit is gelijkaardig aan die van Kinect in Microsofts Xbox One.

Eerder verschenen: PlayStation 4: alles wat we nu al weten l PlayStation 4: onder de motorkap l Welke is beter? Xbox One en PlayStation 4 naast elkaar

[related_article id=”161452″]

De fabrikant heeft het nieuws zelf bevestigd tegenover Polygon. De technologie zal aanwezig zijn in de nieuwe (optionele) PlayStation Eye Camera en biedt onder meer ondersteuning voor gezichtsherkenning en navigatie via stemcommando’s. Sony laat weten meer details te zullen delen in aanloop naar de lancering van haar nieuwe spelconsole.

Die lancering is in de Benelux gepland op 29 november. De spelconsole krijgt een adviesprijs van 399 euro, maar dat is zonder Eye Camera. Wil je gebruik maken van de camera – en dus ook van de spraakbesturing en gezichtsherkenning – dan moet je nog eens 49 euro extra neertellen.

Dat verkleint meteen ook het prijsverschil met de Xbox One, die voor 499 euro over de toonbank zal gaan, maar waarbij de Kinect-sensor – die onder meer ook stemcommando’s mogelijk maakt – wel inbegrepen zit in de prijs. In tegenstelling tot de PlayStation 4, kan je de Xbox One overigens niet zonder Kinect kopen. Microsofts spelconsole zal in België en Nederland wel pas ergens begin 2014 in de rekken verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business