Nieuws

Google plant appwinkel Google Glass voor volgend jaar

De Amerikaanse zoekmachine bevestigt dat een appwinkel voor zijn slimme bril in de maak is, maar weigert details te geven.

Google bevestigde het bestaan van een appwinkel voor zijn internetbril na de verschijning van een stuk in de New York Times afgelopen vrijdag. De auteur meldde terloops dat de zoekmachine in 2014 een appwinkel zou uitbrengen, ‘zodra Glass beschikbaar is voor het publiek.’

Op vraag van Marketing Land zei Google dat de informatie klopte, maar weigerde uit te weiden over het exacte tijdstip en uiterlijk van zo’n online winkel. Het is dus nog niet bekend of Glass een apart winkelraam krijgt, of dat het schappen inruimt bij Google Play, de reguliere Android-appwinkel.

Bij een renovatie van Google Play in juli bleek dat een van de beschikbare apps ondersteuning aangaf voor Google Glass. Als een gebruiker de optie uitkoos, kregen ze een foutmelding dat het toestel niet kon worden gekozen, omdat ‘de Google Play Store app niet recentelijk hadden geopend op dit toestel.’

[related_article id=”158901″]

Er is nog altijd onduidelijkheid over het exacte tijdstip van de lancering van Google Glass. In april zei een werknemer nog dat de zoekmachine hoopte om de bril eind dit jaar te lanceren, maar gezien het feit dat de appwinkel pas volgend jaar komt, lijkt die kans steeds kleiner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business