Nieuws

Belgische technologie in PlayStation 4

Het Brusselse Softkinetic heeft een deal afgesloten met Sony over het gebruik van zijn 3D-cameratechnologie in de nieuwe PlayStation 4.

De PlayStation 4 heeft Belgische software aan boord. Het Brusselse Softkinetic heeft de 3D-cameratechnologie geleverd die in de nieuwe spelconsole van Sony aanwezig is.

“Sony heeft ons geselecteerd om de technologie te leveren voor de bewegingsherkenning op de nieuwe spelconsole PlayStation 4”, zegt Michel Tombroff, CEO van Softkinetic, in De Tijd. Het gaat dan niet om de camera’s, maar om de gebruikte software. De technologie is vergelijkbaar met het Kinect-systeem van Microsoft.

[related_article id=”160734″]

Naast een niet nader genoemd bedrag, levert de overeenkomst Softkinetic ook een vergoeding op die afhangt van het aantal verkochte spellen die de technologie gebruiken. Het eerste spel dat de software gebruikt, is ‘Just Dance 2014’ van Ubisoft. Volgens De Tijd werden er van de ‘Just Dance’-reeks over alle platformen heen wereldwijd al 42 miljoen exemplaren verkocht.

De PlayStation 4 ging vorige week in Amerika in verkoop en werd op 24 uur tijd al meer dan 1 miljoen keer verkocht. Op 29 november volgt een Europese lancering en Sony verwacht dit jaar in totaal 3 miljoen exemplaren te verkopen. De 3D-camera is dan wel een optioneel accessoire, maar Softkinetic boort hiermee dus een nieuwe massamarkt aan. Eerder dit jaar ging het bedrijf ook al een akkoord aan met processorfabrikant Intel voor 3D-toepassingen in computers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business