Nieuws

PlayStation 4 lanceert vandaag in België en Nederland

De PlayStation 4 verschijnt vandaag bij ons op de markt. Als je hem niet hebt voorbesteld, is de kans klein dat je nog aan een exemplaar raakt.

Vandaag wordt de PlayStation 4 in België en Nederland gelanceerd, maar wie hem niet heeft voorbesteld, heeft weinig kans om nog een exemplaar te vinden.

Het was al zeven jaar geleden dat Sony nog eens een nieuwe spelconsole op de markt bracht, maar dit jaar werd eindelijk de PlayStation 4 onthuld. De console werd twee weken geleden in Noord-Amerika gelanceerd en ging daar op 24 uur tijd al meer dan 1 miljoen keer over de toonbank.

[related_article id=”160734″]

Europa is vandaag aan de beurt en de verwachting is dat de PS4 het hier minstens even goed zal doen. Wie in België geen voorbestelling heeft geplaatst en het toestel op de lanceringsdag in vrije verkoop hoopt te bemachtigen, kan alleen nog terecht bij de Media Markt in Mechelen. Het Mechelse filiaal van de elektroketen is naar eigen zeggen de enige in België die vandaag PS4-consoles in de vrije verkoop aanbiedt, 273 exemplaren om precies te zijn.

“Dat komt omdat wij pas open zijn, en wij geen bestellingen van klanten hebben opgenomen”, vertelt store managing director Katia De Meirsman tegen de Gazet van Antwerpen. De winkel opent vandaag om 10 uur zijn deuren, maar donderdagnacht stonden er iets voor 22 uur al meer dan dertig mensen aan te schuiven, zo schrijft Gazet Van Antwerpen. Een kleine rondvraag van onze redactie bij enkele andere ketens, lijkt te bevestigen dat de PlayStation 4 nergens anders in vrije verkoop beschikbaar is.

Ook in Nederland zijn verschillende winkels nu al door hun voorraad van de nieuwe spelconsole heen, zo schrijft NOS. Het is nog niet duidelijk wanneer er een tweede lichting beschikbaar wordt, maar de kans dat dat nog voor de feestdagen gebeurt, lijkt gering.

Vorige week is in Noord-Amerika ook de Xbox One in verkoop gegaan, de grote concurrent van de PlayStaion 4 uit het nest van Microsoft. Ook van die console werden in de eerste 24 uur al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. In België en Nederland is het nog even wachten op de Xbox One, want Microsoft zal zijn spelconsole bij ons pas begin 2014 op de markt brengen.

Meer nieuws over de PlayStation 4:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business