Nieuws

CyanogenMod telt meer dan 10 miljoen installaties

De populaire alternatieve Androidfirmware CyanogenMod heeft de kaap van 10 miljoen actieve installaties overschreden.

Cyanogenmod, een populaire alternatieve firmware voor Androidtoestellen, heeft de kaap van 10 miljoen actieve installaties overschreden.

Dat cijfer is te vinden op de website CyanogenMod Statistics, waarop het aantal installaties in kaart wordt gebracht. Op het moment van schrijven staat de teller op 10.027.118. CyanogenMod schrapt installaties die langer dan 90 dagen inactief zijn uit de statistieken, zodat het cijfer een reëel beeld levert van het effectieve gebruik van de Androidfirmware.

[related_article id=”161563″]

De meest populaire versie is de nightly build van CyanogenMod 10.1, die is gebaseerd op Android 4.2. Jelly Bean. Het installeren van een alternatieve firmware op je Androidtoestel is geen sinecure en vergt de nodige technische kennis. Om zijn software voor een groter publiek toegankelijk te maken, heeft Cyanogen daarom recent de CyanogenMod Installer gelanceerd, maar Google heeft die app al gauw uit de Play Store verbannen.

CyanogenMod begon als een project van enkele liefhebbers die hun eigen Androidversie bouwden op basis van de door Google publiek beschikbaar gestelde broncode van Android, maar is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Recent heeft Cyanogen 23 miljoen dollar kapitaal opgehaald en de firmware wordt standaard geleverd op de nieuwe Oppo N1.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business