Nieuws

Parrot werkt aan mini-versie van populaire AR Drone

Parrot toont op de CES-beurs in Las Vegas een mini-versie van zijn populaire AR Drone en de springende robot Jumping Sumo.

Drones zijn leuke speeltjes en dat hebben ze bij Parrot begrepen. Na de populaire AR Drone komt de fabrikant nu met de MiniDrone en Jumping Sumo aanzetten.

De MiniDrone is een goedkopere en kleinere versie van de AR Drone en moet aanspreken bij een breder publiek. De kleinere drone biedt min of meer dezelfde technologie en functionaliteiten als zijn grote broer, met uitzondering van een camera.

[related_article id=”160734″]

Dankzij de verschillende sensoren is de MiniDrone volgens Parrot erg eenvoudig te besturen met behulp van de bijhorende app op je iOS- of Android-toestel. De MiniDrone is bovendien voorzien van twee grote wielen, waardoor hij naast vliegen ook over vloer, muren en plafonds kan rijden.

Terwijl de AR Drone via wifi verbinding maakt met je smartphone of tablet, maakt de MiniDrone gebruik van bluetooth. Daardoor is zijn bereik ook minder ver. Terwijl de AR Drone een bereik heeft van een kleine 50 meter, is dat bij de mini-versie beperkt tot ongeveer 23 meter. De batterij belooft 8 minuten vliegtijd.

Naast de MiniDrone heeft Parrot ook de Jumping Sumo onthuld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Die robot beschikt over een stevig paar banden waardoor hij over nagenoeg elk oppervlak kan rijden. Bovendien kan hij ongeveer 80 centimeter in de lucht springen. De Jumping Sumo beschikt wel over een camera en maakt via wifi verbinding met je iOS-toestel. Zijn batterij houdt het zo’n 20 minuten vol.

Zowel de MiniDrone als de Jumping Sumo zijn momenteel nog in ontwikkeling en Parrot is ze hier en daar nog aan het bijschaven. Beide robots moeten ergens later dit jaar verschijnen maar een prijs is voorlopig nog niet bekend, al zal het alleszins minder zijn dan de 280 euro die je voor de AR Drone betaalt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business