Sony heeft op CES de Xperia Z1 Compact onthuld. Hij is kleiner dan het vlaggenschip Xperia Z1, maar biedt wel gelijkaardige specificaties.

Advertentie

Een jaar geleden kregen we op CES in Las Vegas de Sony Xperia Z te zien. Tijdens IFA in september volgde dan de Xperia Z1. Op CES 2014, laat Sony ons kennis maken met de Xperia Z1 Compact.

Het is een trend die we ondertussen al vaker hebben gezien: fabrikanten nemen hun vlaggenschip en maken er een mini-versie van. Denk bijvoorbeeld maar aan de Samsung Galaxy S4 mini of de HTC One mini. In tegenstelling tot de concurrentie, voorziet Sony de Xperia Z1 Compact echter van evenwaardige specificaties als zijn grote broer.

 

Natuurlijk zijn er wel een paar verschillen, waarvan de belangrijkste het schermformaat. De Xperia Z1 Compact beschikt over een 4,3 inchscherm met HD-resolutie (720 x 1.280). Daarnaast heeft hij ook een kleinere batterij, 2.300 mAh in plaats van 3.000 mAh. Door het lagere verbruik van het kleinere scherm, zou je echter een evenwaardig batterijleven moeten krijgen.

De overige specificaties komen overeen met die van de Xperia Z1. De Compact draait op dezelfde 2,2 GHz quadcore Snapdragon 800-processor en beschikt over 2 GB RAM. Standaard is er 16 GB geheugen voorzien, maar dat kan nog verder worden uitgebreid met een microSD-kaartje.

Sony heeft ook dezelfde 20 megapixelcamera in dit kleinere toestel ingebouwd, er werd aan NFC-ondersteuning gedacht en ook 4G is beschikbaar. Bovendien is de Compact net als zijn voorgangers volledig waterdicht en stofbestendig (IP55/58).

De Sony Xperia Z1 Compact draait standaard op Androi 4.3, maar Sony zou van plan zijn om kort na de lancering een update naar Android 4.4 KitKat uit te rollen. Het toestel zal te verkrijgen zijn in het zwart, wit, roze, limoengroen of geel. De adviesprijs bedraagt 519 euro en het toestel moet vanaf midden februari beschikbaar zijn.

Advertentie