Nieuws

Chrome Apps klaar om mobiel te gaan

Amper enkele maanden nadat Google de HTML5 Chrome Apps voor de desktop heeft gelanceerd, werken ze ook op Android en iOS.

Er is nog wat werk aan de winkel, maar Google heeft aangekondigd dat zijn Chrome Apps vanaf nu ook op de twee meest populaire mobiele besturingssystemen werken: Android en iOS.

Chrome Apps zijn kleine, op HTML5 gebaseerde webapplicaties die zijn losgekoppeld van de browser en werken op Windows, Mac en Chrome OS. Hoewel je dus niet eerst je browser moet openen om de apps op te starten, is het wel vereist dat Chrome op je systeem geïnstalleerd staat om de apps te laten functioneren.

[related_article id=”158901″]

Begin december raakte bekend dat Google de Chrome-apps voor desktop ook naar smartphones en tablets wil brengen. We schreven toen dat een testversie gepland stond voor januari en Google heeft woord gehouden.

Deze week heeft het bedrijf een developer preview van een verzameling tools uitgebracht op basis van de ontwikkelomgeving Apache Cordova. Cordova laat ontwikkelaars toe om apps in HTML5, CSS en JavaSript te schrijven en die vervolgens in native code voor Android en iOS te gieten. Zo kunnen de apps toegang krijgen tot bepaalde onderdelen van de smartphone of tablet.

Nadat een app met behulp van de Cordova-tools is aangepast voor mobiel gebruik, kan ze worden gepubliceerd in de Google Play Store en Apple App Store.

De oplossing heeft zijn beperkingen, maar volgens Google geeft het ontwikkelaars een “eenvoudige workflow om het bereik van Chrome Apps uit te breiden naar gebruikers op mobiele platformen. Omdat het voorlopig nog maar om een testversie gaat, kunnen ontwikkelaars zich hoogstwaarschijnlijk nog aan verbetringen in Cordova verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business