Nieuws

Synchroniseer je data met je eigen ftp-server

Diensten die back-up en synchronisatie in de cloud aanbieden zijn erg populair. Lijkt het idee jou wel iets, maar houd je liever de touwtjes in handen, dan is FTPbox een optie. Die synchroniseert lokale bestanden met je al dan niet eigen ftp-server.

Er zijn heel wat webdiensten waarmee je lokale data kan synchroniseren met al dan niet gratis opslag in de cloud. Dropbox, Box, Google Drive en SkyDrive klinken je ongetwijfeld bekend in de oren. FTPbox pakt het anders aan: die zorgt voor automatische synchronisaties tussen je lokale data en je ftp-server.

Standaard maakt FTPbox een eigen submap in je Documenten-map waarna die de inhoud van die map met een door jou in te stellen ftp-server zal synchroniseren. Je krijgt echter de gelegenheid een eigen map aan te duiden. FTPbox gebruikt standaard het FTP-protocol, maar je kan tevens voor het veiligere SFTP opteren of instellen dat FTP (al dan niet impliciet) over TLS moet lopen. 

[download_file]

Je kunt ook aangeven welke bestanden je gesynchroniseerd wil zien in plaats van meteen maar alle bestanden te laten syncen.  De eigenlijke transfer gebeurt netjes op de achtergrond, maar vanuit een pictogram in het Windows-systeemvak krijg je hier wel zicht op.

[related_article id=”160534″]

Je kunt tevens nog enkele extra opties instellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk bestandsfilters te activeren, waardoor bestanden met specifieke extensies niet mee worden gekopieerd. Verder kan je nog de download- en uploadsnelheden limiteren (kb/s) en aangeven of de synchronisatie automatisch – en met welke frequentie – dan wel op ‘commando’ moet gebeuren.

FTPbox voorziet tevens in een webinterface, zodat je data ook op afstand makkelijk bereikbaar worden. De benodigde bestanden voor deze interface moet je dan wel eerst nog even laten installeren op je ftp-server. Dat laatste hoort met een muisklik te gebeuren, maar dat blijkt op ons testtoestel niet zo goed te lukken. We ondervinden verder dat FTPbox wel eens wil crashen. Het idee van zo’n ftp-synchronisatietool is op zich wel goed, maar er zitten blijkbaar nog een paar ruwe kantjes aan deze bètaversie.

back-upclouddownloadsftpftp-serverftpboxsoftwaresynchronisatieWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals