Nieuws

Bekijk de vondst van Steve Jobs’ tijdcapsule (video)

Het tv-programma Diggers vond in september de verloren gewaande tijdcapsule van Steve Jobs uit 1983. Nu kun je in een exclusieve video voor het eerst beelden daarvan bekijken.

In september meldden we dat medewerkers van het tv-programma Diggers de verloren gewaande tijdcapsule van Steve Jobs uit 1983 hadden gevonden en opgegraven. Nu kun je in een exclusieve video van onze collega’s van CNet voor het eerst beelden daarvan bekijken.

De tijdcapsule, een vrij kolossale buis van een meter of vier, werd begraven bij Aspen in Colorado. Apple-medeoprichter Steve Jobs gaf daar in 1983 een speech op de International Design Conference, en sprak er onder meer over toekomsttechnologie als de iPad, draadloze netwerken en zelfs de App Store. Tijdens de presentatie navigeerde hij met de beroemde muis van zijn Lisa-computer. Jobs voegde deze muis toe aan een collectie van totaal verschillende items die werden gedoneerd door bezoekers van de conferentie en vervolgens begraven als de Aspen Time Tube.

[related_article id=”158256″]

Ook al zaten er dus tientallen andere voorwerpen in, de enorme buis kreeg bekendheid als de Steve Jobs Time Capsule. De organisatoren van de beurs keken er naar uit om de capsule in het jaar 2000 weer op te graven, maar er ontstond een probleem. Ze konden deze niet meer vinden door een landschappelijk project in het gebied. Tot vorig jaar september, toen het tv-programma Diggers de buis ontdekte. De capsule bleek inderdaad de Lisa-muis nog te bevatten, nog in goede staat omdat deze in plastic was gehuld.

Het programma wordt in de VS op 25 februari voor het eerst uitgezonden. Maar bekijk hier alvast een preview die onze collega’s van CNet vandaag exclusief kunnen tonen.

(Video: CNet)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business