Nieuws

Samsung toont Galaxy S5 met vingerafdruksensor en hartslagmeter

De Samsung Galaxy S5 is stof- en spatwaterdicht en heeft een vingerafdruksensor en hartslagmeter aan boord. Het uiterlijk blijft nagenoeg onveranderd.

In de aanloop naar MWC deden er een heleboel geruchten de ronde. Er viel geen S5 met WQHD-scherm te bewonderen op het Unpacked 5-event, maar Samsung had wel nog enkele andere verrassingen in petto zoals een hartslagmeter, vingerafdruksensor en een download booster.

Stofdicht & waterbestendig

De Galaxy S5 is IP67-gecertificeerd, wat betekent dat hij zowel stofdicht als waterbestendig is. Let wel op: niet waterdicht zoals de Xperia Z2 van Sony. Dat betekent dat ze onderaan de USB 3.0-aansluiting een klepje hebben voorzien. Het lijkt op een rubberachtige structuur zoals bijvoorbeeld bij de allereerste Google Nexus 7, maar het kan net zo goed structuurplastic zijn zoals ze bij de Note 3 hebben gedaan.

De S5 draait op Android 4.4 KitKat en een vernieuwd TouchWiz dat sterk inzet op ronde icoontjes. Het geheel ziet er iets frisser uit, maar de vergelijking met Android is nu nog meer zoek. Een hands-on morgen zal meer duidelijkheid scheppen.

[related_article id=”160734″]

Op de achterkant zit een hartslagmeter verstopt onder de camera die je kan laten registreren in de verbeterde S-Health 3.0 app. In combinatie met de Gear 2 kan dit nog leuke combinaties geven. De hartslagmeter maakt gebruik van een specifieke Philips lichttechniek, net zoals je ook op de Mio Link en Withings Pulse kan terugvinden.

Download Booster

De 16 megapixelcamera kan razendsnel focussen binnen 0,3 seconde en laat je toe om 4K-video’s te maken. Nog een leuke extra is Selective Focus, waarmee je een bestaande foto opnieuw kan focussen indien dat nodig is. Er is nog steeds geen optische beeldstabilisatie aan boord.

De vingerafdruksensor zit net als bij de iPhone 5 in de home-knop. Door er de eerste keer een achttal keer over te vegen, maakt de S5 een complete scan van je vinger. In totaal kan je tot drie verschillende profielen toevoegen.

De minst verwachte functie is Download Booster, waarmee je tijdelijk Wi-Fi en LTE kan combineren om downloads groter dan 30 MB sneller binnen te halen. Samsung claimt dat het hiermee 1 GB in 30 seconden kan realiseren. Voor een snellere Wi-Fi verbinding heeft Samsung net als bij de Note Pro 12.2 ook in de S5 de MIMO 802.11ac antennetechniek geïnstalleerd.

Zwart-wit scherm

Wanneer de batterij van je smartphone bijna leeg is, kan het soms snel gaan. Samsung heeft daarvoor Super Power Saving Mode ontworpen. De S5 schakelt tijdelijk naar een zuinig zwart-witscherm en schakelt alle extra toepassingen uit om meer energie te besparen. Heb je maar 10% over? In deze mode kan je volgens Samsung toch nog 24 uur bereikbaar blijven. De batterij heeft een capaciteit van 2.800 mAh.

De Samsung Galaxy S5 is vanaf 11 april verkrijgbaar in België in vier kleuren: Electric Blue, Copper Gold, Charcoal Black en Shimmering White. Een prijs heb ik voorlopig nog niet. Van zodra die bekend is, vul ik dit artikel verder aan.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business