Nieuws

Omzeil iTunes om iPhone te synchroniseren met pc

Weet je iCloud en iTunes maar moeilijk te appreciëren om data uit te wisselen tussen je iOS-toestel en je pc? Dan moet je zeker Syncios even bekijken.

De kans is groot dat je iCloud aanspreekt om een en ander van je iOS-toestel naar je pc te back-uppen, of wellicht gebruik je iTunes voor regelmatige synchronisatie. Dat kan, maar het gratis Syncios heeft zo zijn eigen charmes.

Syncios, dat overigens ook een beroep doet op services die door iTunes op je pc zijn gezet, detecteert normaliter automatisch een aangesloten iOS-toestel (iPhone, iPod, iPad).

[download_file]

Even later verschijnt dan het hoofdvenster dat in twee grote panelen is uitgesplitst. Links krijg je enerzijds een overzicht van je lokale media (zoals de bibliotheek van iTunes en die van Syncios zelf – die weliswaar initieel leeg is), anderzijds krijg je de inhoud van het aangesloten iOS-toestel te zien.

[related_article id=”158256″]

De rubrieknamen hiervan maken al meteen duidelijk dat Syncios heel wat informatie en data uit zo’n iOS-toestel weet op te pikken:  Media, Photos, Ebook, Apps, File System, Information en More. Het rechterpaneel van het hoofdvenster toont dan weer details van het item dat je aan de linkerzijde hebt geopend.

Bij Media kan je muzieknummers en video’s synchroniseren tussen je pc en je iOS-toestel. Syncios is wel zo bijdehand om tevens in een conversietool te voorzien, zodat je ook formaten die niet geschikt zijn voor iOS toch in een aangepast formaat kan omzetten.

Ook bij Photos geeft Syncios blijk van heel wat flexibiliteit. Je kan namelijk rechtstreeks binnen Syncios fotomappen creëren en daarin meteen ook plaatjes gaan stockeren. Na synchronisatie vind je die dan eveneens op je iOS-toestel terug.

Apps back-uppen van je iOS-toestel naar je pc en omgekeerd; geback-upte apps weer terugzetten, is evenmin een probleem. Dat bleek tijdens enkele informele tests vlotjes te werken.

Ook over het onderdeel File System zijn we zeer te spreken. Je krijgt namelijk toegang tot de bestands- en mappenstructuur van je iOS-toestel, net alsof het om een usb-drive gaat. Data uitwisselen is op die manier geen probleem. Jammer maar helaas: Syncios belooft ook automatische synchronisatie tussen je contactpersonen maar op onze iPad Air wist de tool alvast geen enkel contact te detecteren. Hier is dus toch nog wel wat werk aan.

Leuk is ook nog de mogelijkheid om van muzieknummers automatisch beltonen te creëren (max. 25 seconden), waarna je die kan overbrengen naar bijvoorbeeld je iPhone. De experimentbeluste gebruikers geven we nog graag mee dat Syncios geen problemen heeft met ‘gejailbreakte’ iOS-toestellen.  Er is tevens een betalende Pro-versie van Syncios beschikbaar, maar die heeft eigenlijk als belangrijkste voordeel dat advertenties van je scherm wegblijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business