Nieuws

Microsoft toont tweede versie Kinect voor Windows

De release van de tweede versie van Kinect voor Windows komt steeds dichterbij. Microsoft laat zien hoe de nieuwe hardware eruit komt te zien.

Microsoft komt steeds dichter bij de release van de tweede versie van Kinect voor Windows. Donderdag 27 maart publiceerde het bedrijf zelf een aantal afbeeldingen van de nieuwe sensor, de hub en de voeding.

De tweede generatie Kinect voor Windows lijkt heel veel op Kinect voor Xbox One, in plaats van dat er Kinect bovenop staat en de knop om de sensor te activeren iets anders is vormgegeven.

[related_article id=”161452″]

De nieuwe hub accepteert drie verbindingen: de sensor, USB 3.0 naar je pc en de voeding. Die laatste ondersteunt voltages van 100 tot 240 volt.

Ontwikkelaars
Microsoft lanceerde afgelopen zomer al het Kinect voor Windows v2 ontwikkelingsprogramma. Ontwikkelaars ontvingen een alpha-versie van de sensor, samen met vervroegde toegang tot het softwaredevelopmentkit.

Daarbij kregen ze de toezegging dat ze de uiteindelijke versie van het product zouden ontvangen zonder extra bijbetaling. Woordvoerders van Microsoft lieten destijds weten dat Kinect voor Windows rond de zomer van 2014 beschikbaar zou zijn.

Experimenteren
Bedrijven zijn aan het experimenteren met diverse applicaties voor zowel het zakenleven als consumenten om te kijken of het iets is voor de nieuwe Kinect. Zo gingen ontwikkelaars van Razorfish aan de slag met de hardware en software.

De eerste versie van Kinect voor Windows verscheen begin 2012.

kinectmicrosoftnieuwsWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals