Nieuws

Vervang je oude Windows XP door Linux Mint

Microsoft heeft Windows XP begin deze maand ten dode opgeschreven. Wie op zoek is naar een waardig alternatief, kan Linux Mint een kans geven.

Microsoft heeft Windows XP begin deze maand ten dode opgeschreven. Sinds 8 april 2014 is het bedrijf volledig gestopt met de ondersteuning van het meer dan twaalf jaar oude besturingssysteem. Wie nu nog niet is overgestapt naar een nieuwer alternatief, kan daar beter zo snel mogelijk werk van maken. 

Je kan kiezen om bij Windows te blijven en een nieuwe Windows 8-machine aan te schaffen, of je kan een alternatief overwegen. Linux bijvoorbeeld. Het grote voordeel is niet alleen dat Linux-besturingssystemen gratis zijn, ze stellen ook veel lagere eisen aan je systeem, zodat ze waarschijnlijk nog prima draaien op die oude Windows XP-bak. 

[related_article id=”160534″]

Wij hebben de afgelopen weken Linux Mint van dichterbij bekeken en bundelen in dit dossier alles wat je moet weten over het alternatieve besturingssysteem. We leggen uit waarom het een goede vervanger is, hoe je het op je pc moet installeren en waar je vervolgens alle software kan vinden die je nodig hebt om weer even productief te zijn als voorheen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business