Microsoft maakt Xbox One goedkoper

Microsoft heeft een goedkopere versie van de Xbox One aangekondigd. Die zal zonder de Kinect-sensor worden geleverd.

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het vanaf 9 juni een goedkopere versie van de Xbox One zal verkopen, zonder Kinect-sensor.

In een blogpost zegt het bedrijf dat het heeft geluisterd naar de feedback van gebruikers en meer keuzevrijheid wil bieden door de console ook zonder Kinect aan te bieden. Het nieuwe model gaat 399 dollar kosten en duikt daarmee 100 dollar onder de prijs van de huidige Xbox One. De Kinect zal vanaf de herfst ook als los accessoire worden aangeboden voor een nog onbekende prijs.

[related_article id=”161452″]

Oorspronkelijk had Microsoft het idee dat Kinect een inherent onderdeel van de Xbox One zou worden, maar de verplichting om de sensor ten allen tijde aan te hebben staan, schoot bij veel gebuikers in het verkeerde keelgat. Microsoft besloot om Kinect wel nog altijd standaard mee te leveren, maar liet de verplichting vallen om hem ook daadwerkelijk aan te sluiten. Door de sensor nu helemaal optioneel te maken, komt Microsoft nog verder op zijn stappen terug.

Vermoedelijk speelt er naast de kritiek van gebruikers ook nog een ander argument. Door de prijs te verlagen zal de Xbox One immers beter kunnen concurreren met de Playstation 4, die reeds vanaf de lancering voor 399 dollar over de toonbank gaat. Al sinds de lancering van beide consoles in november vorig jaar, blijft de verkoop van de Xbox One achterlopen op die van de Playstation 4.

Dat heeft waarschijnlijk voor een deel ook te maken met het feit dat de Xbox One momenteel nog op minder markten beschikbaar is dan de Playstation 4. In België en Nederland komt de console van Microsoft pas in september officieel op de markt, bijna een jaar na de eerste introductie van het toestel. Toch is het niet helemaal onmogelijk om bij ons nu reeds aan een Xbox One te raken. Je kan de console online bestellen bij een verkoper in Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk en er zijn zelfs al enkele winkelketens die de Xbox One hebben geïmporteerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business