Nieuws

Flappy Bird komt terug met multiplayer

In een zeldzaam interview onthulde de bezieler van Flappy Bird dat het populaire spel in augustus zijn comeback maakt, waarschijnlijk met multiplayer.

Het populaire en immens verslavende Flappy Bird maakt binnenkort een comeback. Het eenvoudige spel voor Android en iOS, waarbij je een vogeltje tussen Mario-stijl buizen moest gidsen, ontplofte enkele maanden geleden.

Flappy Bird werd 50 miljoen keer gedownload en bracht tijdens de piek van de populariteit een hallucinante 50.000 dollar per dag aan advertentiegeld op. Net op die piek haalde ontwikkelaar, de Vietnamese Dong Nguyen, het spel echter offline. Hij vond het te verslavend en wilde niet bijdragen aan de stress van de spelers. Ook de aandacht die het succes met zich meebracht sprak Nguyen niet aan.

[related_article id="160734"]

De mediaschuwe Dong gaf pas toch een interview aan Kelly Evans, een journaliste voor de Amerikaanse zender CNBC. Aan haar bevestigde hij dat Flappy Bird binnenkort een comeback maakt. Datums staan niet vast, maar hoogstwaarschijnlijk verschijnt het spel ergens in augustus in de Appstore en op Google Play.

Nguyen bracht wel enkele wijzigingen aan in zijn videospel. Zo zou de nieuwe versie minder verslavend moeten zijn, en blijkt multiplayer zijn intrede te maken. Of Flappy Bird even populair zal zijn zonder het intens verslavende aspect blijft afwachten. Echt revolutionair was de gameplay in ieder geval niet. Dong vertelde verder dat hij ook aan andere spellen bezig is. Eén daarvan is duidelijk geïnspireerd door Flappy Bird: het gaat over een man die van gebouw naar gebouw moet springen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business