Nieuws

D-Link lanceert snelle ac-router die uitblinkt in eenvoud

D-Link brengt een nieuwe ac-router op de markt die zijn strepen moet verdienen met snelheid en bereik, maar ook gebruiksgemak.

D-Link introduceert met de Wireless AC1900 Dual-Band Cloud Router (DIR-880L) zijn snelste draadloze ac-router ooit. De router is gericht op gamers en filmliefhebbers die een snelle verbinding willen, maar er is amper technische kennis vereist om met het krachtige toestel overweg te kunnen.

De DIR-880L biedt draadloze snelheden tot 1900 Mbps, en doet dat door zowel de 2,5 als de 5 GHz bandbreedte te benutten. D-Link stelt dat het bereik van het toestel indrukwekkend is in vergelijking met de concurrentie.

Binnenin heeft de router een processor die zo de strijd aan kan met wat we dezer dagen in tablets terug vinden. Die processor laat de router een heleboel kunstjes uitvoeren. Zo zal het toestel de beschikbare netwerksnelheid altijd optimaal benutten, door na te gaan wat de maximum transfersnelheid van ieder verbonden toestel is en niet meer bandbreedte aan dat toestel toe te wijzen dan nodig.

Prioriteit
De interface van de router is ontwikkeld met de modale gebruiker in het achterhoofd. Iedereen moet overweg kunnen met de interface, die ook met aanraakschermen compatibel is. Zo kan je de router instellen via je tablet of smartphone, en bijvoorbeeld snel een bepaalde computer prioriteit geven om een maximale verbindingssnelheid te verkrijgen, zonder dat je verstand moet hebben van netwerken.

Net als andere producten van D-Link krijg je met de DIR-880L toegang tot mydlink, een clouddienst waarmee je via een mobiel toestel eenvoudig toegang kan krijgen tot je thuisnetwerk.

De DIR-880L is een 802.11ac-router. Dat is een nieuwe standaard voor draadloze netwerken die niet alleen meer snelheid, maar ook een groter bereik biedt dan het oudere 802.11n. De meeste toestellen die vandaag uitkomen zijn compatibel met ac, maar de standaard werkt ook perfect met oudere n-apparaten. Die kunnen dan niet profiteren van de extra snelheid die ac biedt.

De Wireless AC1900 Dual-Band Cloud Router (DIR-880L) is verkrijgbaar vanaf 16 juni voor een adviesprijs van 229 euro.

accloudd-linkdraadloosnnetwerknieuwsrouterwireless

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN