Nieuws

Grote bestanden versturen via P2P

Grote bestanden versturen via e-mail lukt vaak niet. Nu kun je natuurlijk wel een webdienst inzetten, maar wie zijn data liever niet via een derde partij verstuurt kan WireOver overwegen. Die legt via P2P een rechtstreekse verbinding tussen de twee betrokkenen.

Grote bestanden versturen via e-mail is meestal geen goed idee: de kans dat ze wegens hun omvang niet in de mailbox van de ontvanger terechtkomen, is groot. Er zijn natuurlijk alternatieven, zoals het populaire wetransfer.com, maar dan moet je wel vertrouwen op een derde partij. WireOver werkt anders, via P2P.

Allereerst dien je (als verzender van een bestand) WireOver op je computer te installeren. Er bestaat een versie voor Windows en voor Mac OS X. Zorg er wel voor dat je firewall het dataverkeer van WireOver niet blokkeert; dat kun je bij sommige firewalls overigens ook automatisch door WireOver laten fiksen. Vervolgens geef je je e-mailadres op. Je ontvangt dan een bevestigingsmail op dat adres en zodra je de confirmatielink hebt aangeklikt, kun je aan de slag.

[download_file]

[related_article id=”161920″]

De werking is eigenlijk heel eenvoudig. Je sleept het bestand dat je wilt verzenden naar het venster van WireOver en je vult het e-mailadres van de bedoelde ontvanger in. Desgewenst vul je ook nog een persoonlijke boodschap in. Er is tevens een optie ‘secure’ (die de data onderweg zal encrypteren), maar jammer genoeg is die voorbehouden aan de betaalde Pro-variant.

Heeft de ontvanger ook WireOver geïnstalleerd en is die online dan krijgt die, als het goed is, meteen een bericht in WireOver dat er een bestand op hem ligt te wachten. Zodra hij zijn fiat geeft, kan de rechtstreekse overdracht beginnen. In het andere geval krijgt hij een e-mailbericht en moet hij desgevallend eerst zelf ook WireOver installeren voor hij de data kan doorgestuurd krijgen.

Handig is wel dat je in WireOver je vaste contactpersonen in een lijst kunt opnemen zodat je niet telkens weer een e-mailadres hoef in te tikken wanneer je data wilt versturen. We ondervonden wel dat het verzenden niet altijd even feilloos verloopt; soms komen de data pas door na een tweede poging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business