Kinect voor Windows vertrekt naar ontwikkelaars

De Kinect-bewegingsdetector voor pc's wordt vanaf 15 juli uitgeleverd aan ontwikkelaars, voor 199 dollar.

Microsoft aanvaardt voorbestellingen voor de tweede generatie van de Kinect for Windows-bewegingsdetector. De apparaatjes worden vanaf volgende week uitgeleverd en zijn technisch haast identiek aan de Kinect-sensoren voor de Xbox One.

Het softwarebedrijf probeert al sinds 2012 van de Kinect een standaardaccessoire te maken voor gewone computers. Ontwikkelaars die al met deze nieuwe versie konden werken, loven de verbeteringen. Zoals de camera’s die full HD aankunnen en het feit dat intensieve taken naar de CPU van de pc kunnen worden doorgeschoven in plaats van ze door de eigen GPU te laten afhandelen.

[related_article id=”161452″]

Ontwikkelaars krijgen voorrang
In de Amerikaanse Microsoft-store kan men de tweede versie van de Kinect voorbestellen voor 199 dollar. Vanaf 15 juli worden ze uitgeleverd. Volgens de site zal het apparaat later dit jaar breed beschikbaar worden, maar krijgen ontwikkelaars nu al de kans om er eentje te kopen zodat ze er software voor kunnen schrijven.

Volgens Microsoft is er nu maar een beperkte voorraad van Kinects beschikbaar. Zodra die uitgeput is, wordt de productie voor het grote publiek opgestart.

Een Xbox One-console met Kinect kost 499 euro, zonder Kinect 399,99 euro. De Xbox One komt begin september officieel in de handel in België en Nederland. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business