Nieuws

Waarom Blackberry voor een vierkant scherm kiest

Het worstelende Blackberry legt uit waarom het een vierkante telefoon uitbrengt in een rechthoekige wereld. Het gaat allemaal om productiviteit.

;

Wie zich afvraagt waarom Blackberry een smartphone maakt met een vierkant scherm, hoeft niet verder te zoeken naar het antwoord. De reactie van het bedrijf is namelijk heel eenvoudig: het gaat allemaal over het verhogen van de productiviteit om werk gedaan te krijgen.

In een blogpost op de website van het bedrijf beweert Blackberry dat zijn nieuwe Passport-toestel met een 4,5-inchscherm – die in september in de verkoop gaat – een ideaal apparaat is voor professionals. Het vierkante scherm en fysieke toetsenbord zijn zeer goed geschikt voor het bewerken van spreadsheets, het verhandelen van aandelen en het maken van notities.

[related_article id=”161563″]

Innovatie
De smartphonefabrikant gaat nog een stap verder door te zeggen dat alle beschikbare smartphones met een rechthoekig scherm – denk aan Apple iPhone, Samsung Galaxy S5, HTC One M8 en ga zo maar door – innovatie tegenhouden. Deze nieuwe vorm kan daar volgens het bedrijf verandering in brengen.

Blackberry worstelt al met het maken van een ommekeer sinds het op de smartphonemarkt voorbijgestreefd is door Samsung Electronics en Apple. In november installeerde het bedrijf de nieuwe CEO John Chen, die de focus meer verlegt naar de zakelijke klant in plaats van de gemiddelde consument.

Deze strategie komt goed overeen met de manier waarop Blackberry het Passport-toestel in de markt zet. In de blogpost op zijn website geeft het bedrijf voorbeelden van architecten die in staat zijn volledige ontwerpen en schema"s te bekijken, dokters die een röntgenfoto onderzoeken en zakenlui die een speciaal handelplatform gebruiken. Dit alles op hun telefoons.

Kosten drukken
De verkoopcijfers bij Blackberry nemen al jaren af. Het heeft slechts nog een klein deel van de grote smartphonemarkt in handen. Toch waren de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf niet zo slecht als verwacht. Dit ligt grotendeels aan de pogingen om de kosten zo veel mogelijk te drukken.

De Passport zou Blackberry kunnen helpen opnieuw de verbinding te maken met zijn traditionele zakelijke en overheidsklanten. Hoewel het natuurlijk de vraag blijft of een vierkante telefoon in een broekzak past.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business