Nieuws

Bose klaagt Beats aan om schending patenten

Bose stelt dat de hoofdtelefoons Studio en Studio Wireless van Beats, dat binnenkort wordt overgenomen door Apple, vijf patenten schendt.

Bose heeft vrijdag een aanklacht ingediend tegen Beats. De hoofdtelefoon- en speakerfabrikant beschuldigt het bedrijf, dat overigens bijna van Apple is, van het schenden van vijf patenten die te maken hebben met ruisonderdrukkende hoofdtelefoons. Onder de producten bevinden zich Beats Studio en Studio Wireless. Bose eist een financiële vergoeding en een verbod op de verkoop van de Beats-producten in kwestie.

In de aanklacht, die ingediend is in het district van Delaware en bij de Amerikaanse International Trade Commission, stelt Bose dat “het schade heeft geleden en nog steeds lijdt, hoeveel precies moet nog vastgesteld worden, maar onder meer door de afname van verkopen, minder opbrengst en potentiële verkopen die gemaakt zouden zijn als Beats zich aan de regels had gehouden”.

[related_article id=”160734″]

Innovatieve technologieën
Tevens voegt Bose toe dat het al bijna vijftig jaar “aanzienlijke bedragen investeert in onderzoek, ontwikkeling, engineering en het ontwerpen van gepatenteerde technologieën” voor zijn eigen producten. De huidige lijn van ruisonderdrukkende hoofdtelefoons maakt bijvoorbeeld gebruik van uitvindingen beschermd door minstens 22 patenten en 14 applicaties zijn nog in afwachting op goedkeuring.

“Omdat Bose veel investeert in onderzoek en ontwikkeling, en omdat Bose een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van superieure producten via innovatieve technologieën, is Bose grotendeels afhankelijk van zijn gepatenteerde technologieën en moet het die vaststellen, onderhouden en beschermen door de patentrechten af te dwingen”, staat te lezen in de klacht.

Beats wil niet reageren op de aanklacht. Ook Apple heeft nog geen reactie gegeven.

Apple
De laatste tijd maken veel technologiebedrijven de stap naar de rechtszaal om hun eigen uitvindingen te verdedigen. Vooral de spelers op de mobiele markt weten de weg goed te vinden, met name Apple en Samsung. Bose en Beats zijn twee van de bekendste hoofdtelefoonmakers. Beide partijen profiteren van de stap naar duurdere producten.

In mei kondigde Apple aan dat het Beats wil overnemen voor 3 miljard dollar. Het bedrijf zou er dan populaire hoofdtelefoons en een muziekstreamingdienst bij krijgen. Woordvoerders hebben door laten schemeren dat Beats gebruikt gaat worden om Apple een voorsprong te geven op toekomstige producten vanwege de technologieën en expertise. De verwachting is dat de overname dit kwartaal nog wordt afgerond. “Met Beats krijgen wij we een fantastische abonneedienst, personeel met enorm veel talent die veel voor Apple kunnen betekenen en toegang tot de zeer snel groeiende koptelefoonmarkt”, liet CEO Tim Cook optekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business