Nieuws

Alternatieve agenda-apps: Sunrise Calendar

De ingebouwde agenda-app van je smartphone beu? De populaire Sunrise Calendar heeft recent een flinke update gekregen en is het proberen zeker waard.

Net als veel andere alternatieve smartphone-agenda’s heeft Sunrise een minimalistische, opgeruimde look.

Standaard krijg je een lijstje met toekomstige events te zien, met bovenaan een klein maandoverzicht. Het pijltje linksonderaan helpt je doorheen je planning navigeren; tik erop als je terug wil naar de datum van vandaag.

[related_article id=”161563″]

Er is ook een weekoverzicht, waarbij je telkens drie dagen te zien krijgt, met de gebruikelijke gekleurde blokjes voor elke afspraak. Je kunt ook de hele maand zien, maar die view is minder handig; je kunt namelijk niet meteen zien welke afspraken je op specifieke dagen hebt.

Sunrise doet wel z’n best om je afspraken in te delen in categorieën, gebaseerd op kernwoorden, zoals sportgewichtjes als je “workout” ingeeft. Het is geen grootse feature, maar het maakt je dagindeling wel duidelijker.

Je kan in de app ook agenda’s binnenhalen van allerlei verschillende webdiensten, en niet alleen de standaard iOS- en Google-kalenders. Tripit, Asana, Evernote, Github en LinkedIn behoren allemaal tot de mogelijkheden, en je hoeft elk van die accounts maar één keer te verbinden aan je Sunrise-account. Daarna worden de agenda’s automatisch ook geïmporteerd op andere toestellen waar je Sunrise op installeert.

Wat je wel zal missen als je verschillende van die externe diensten met Sunrise wil verbinden, is een zoekfunctie, hoewel de ontwikkelaars al hebben laten verstaan dat ze daar werk van zullen maken voor een toekomstige update.

De app, die gemaakt wordt door een Belgisch-Frans duo, kreeg recent nog een flinke update, met een aantal handige nieuwe features en een splinternieuwe OS X-versie. Handig als je je Mac en smartphone in sync wil houden.

Bij de update kreeg je ook de optie om “interessante kalenders” toe te voegen aan je agenda, zoals de feestdagen van jouw land, schema’s van je favoriete sportteams (hoewel die lijst wel erg op Amerika gericht is) of zelfs een maankalender.

Het verdict? De app ziet er clean en overzichtelijk uit, wat het makkelijk maakt je schema te bekijken. Ook het feit dat je je kalenders van verschillende diensten kan binnenhalen is erg praktisch, en de icoontjes zijn een leuke touch. Van het maandoverzicht worden we minder enthousiast, en het gebrek aan een zoekfunctie kan problematisch zijn.

Sunrise Calendar kan je gratis downloaden voor iOS, Mac, en Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business