Nieuws

Alternatieve agenda-apps: Simple Calendar

Niet tevreden met de beperkingen van de ingebouwde app? Simple Calendar is een van de populairste alternatieve kalenders voor Windows Phone, en daar zijn een aantal goede redenen voor.

Simple Calendar is een aangenaam, clean ogend alternatief voor de ingebouwde agenda-app van Windows Phone.

De app gebruikt de interne kalenders van je toestel en heeft een erg gebruiksvriendelijke interface. De look van Simple Calendar past perfect bij de algemene stijl van het besturingssysteem, maar biedt heel wat meer informatie en opties dan de standaard-app.

Een van de handigste features van de app, die eerder dit jaar nog een flinke update kreeg, zijn de goed gemaakte live-tegels voor zowel je home- als lockscherm. Op je homescreen krijg je verschillende formaten tegels om uit te kiezen, en er zijn opties om aan te passen wat je op die tegels te zien krijgt. Extra stijlen en vormen van tegels, zoals de bredere wide tiles, zijn verkrijgbaar door in-app aankopen.

Je kunt ook kiezen welke kalenders je wel en niet op je homescherm te zien wil krijgen; als er bepaalde gevoelige informatie tussen zit, kan je die moeiteloos weghouden van spiedende ogen.

Voor de fans van de transparante tegels: Simple Calendar heeft deze instelling standaard aanstaan maar ondersteunt ook de klassieke exemplaren.

Sinds de update van eerder dit jaar laat de app je ook toe om afspraken te verwijderen of aan te passen in de app; eerder moest je daarvoor, door beperkingen van Windows Phone zelf, toch nog terug naar de ingebouwde app. Die omwegen zijn nu van de baan, wat de ervaring heel wat gestroomlijnder maakt.

Simple Calendar is gratis, maar na een week gebruik zullen er advertenties verschijnen. Wil je die weg hebben, dan zal je daar met een in-app aankoop 1,99 euro voor moeten neertellen. Je kan ook extra soorten live-tegels aankopen in de app als je dat wil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business