Nieuws

Eerste e-reader voor in bad

Kobo brengt met de Aura H20 de eerste waterbestendige e-reader op de markt.

Wie aan e-readers denkt, denkt al snel aan de Kindle van Amazon. Hoewel dat bedrijf aardig op weg is om heer en meester te worden van de e-readermarkt, zijn er toch nog concurrenten. Kobo bijvoorbeeld, dat met de Aura H20 een erg interessant toestel uitbrengt.

De H20 is immers waterbestendig. Dat wil zeggen dat je het toestel gerust in je bad kan laten vallen, of er een glas water over kan morsen, op voorwaarde dat je de nodige klepjes hebt dichtgeklikt. De reader krijgt een IP67-klassering mee, waarmee het toestel tot een half uur onder water kan vertoeven. Ideaal voor wie af en toe op de bodem van het zwembad wil lezen.

De e-reader heeft verder een 6,8 inch E Ink-multitouchscherm met een resolutie van 1430 x 1080 pixels. Je kan tot 4 GB aan boeken kwijt op het interne geheugen, dat bovendien uitbreidbaar is met microSD. Wanneer je de H20 ongeveer een half uur per dag gebruikt, zal je volgens de specificaties twee maanden op één batterijlading kunnen.

De Kobo Aura H20 verschijnt in de winkel vanaf 1 oktober, en zal 180 euro kosten. Daarmee is de reader drie keer duurder dan de Kindle eReader, die natuurlijk niet waterbestendig is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business