Nieuws

Case: Toegankelijk parkeren in Vlaanderen

[Partnerinfo] ACA IT-Solutions lanceert de nieuwe mobiliteitsapp Toepark voor de Vlaamse Overheid. De app zal het mensen met een beperking voortaan heel wat makkelijker maken in het verkeer.

 

ACA IT-Solutions lanceert de nieuwe mobiliteitsapp Toepark (Toegankelijk Parkeren) voor de Vlaamse Overheid. De app zal het mensen met een beperking voortaan heel wat makkelijker maken in het verkeer!

Vlotte mobiliteit voor mensen met beperkingen

Toepark helpt mensen met een beperking de voor hen voorbehouden parkeerplaatsen in de buurt gemakkelijker te vinden via een mobiele app en responsive website (www.toepark.be), die zich automatisch aanpast aan het scherm waarop hij bezocht wordt. De app visualiseert voorbehouden parkeerplaatsen in de buurt, selecteert routebeschrijvingen en biedt uitgebreide functionaliteiten voor het opslaan of zoeken van alternatieve suggesties.

De app toont op dit moment meer dan 14.000 voorbehouden parkeerplaatsen, die automatisch gesynchroniseerd zijn met het Geoloket Verkeersborden. Toepark is eveneens complementair gemaakt met andere bestaande initiatieven in Vlaanderen om kennis en expertise uit te kunnen wisselen in het belang van de gebruiker.

One app to serve them all

ACA is als IT-bedrijf sterk gericht op het maximaliseren van klantwaarde en focust daarom ook op een agile workflow binnen al zijn domeinen. Ook voor Toepark is deze visie tot leven gebracht door het mobile team volgens de slogan: “Think Big, Act Small, Scale Fast”.

Door deze iteratieve projectbenadering en de 360º feedback loops tussen ACA, klant en gebruiker kon zowel de gebruiksvriendelijkheid geoptimaliseerd worden als rekening gehouden worden met cross-platform (responsive website & iOS / Android app) development. Om de kosten te beperken en een zo breed mogelijke waaier van smartphones, tablets en computers te bereiken, werd gekozen om enkel met gekende webtechnologieën (Angular JS, PhoneGap, Responsive, Google Maps,… ) te werken.

Meer dan alleen een kaartje

De website en app tonen niet enkel publieke parkeerplaatsen voor mindervalide personen, ze beschikken over uitgebreide functionaliteiten om een optimale toegankelijkheid te garanderen:

– Parkeerplaatsen verkennen
Navigeren naar parkeerplaats/bestemming
Bewaren van laatste parkeerplaats
Weergave route in stappenlijst of kaart
Favorieten beheren
“Mijn Auto” gepersonaliseerde routebeschrijving

App biedt bijkomende kansen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits: "De mobiele applicatie "Toepark" biedt informatie op maat aan voor mensen met een beperking. Zij zullen dankzij deze toepassing gemakkelijker een voorbehouden plaats kunnen vinden. Op die manier verbetert ook hun mobiliteit, wat een belangrijke bekommernis is. Het geeft hen bijkomende kansen om volwaardig aan de samenleving deel te nemen."

De responsive website is terug te vinden op www.toepark.be en de mobiele applicaties kunnen gratis gedownload worden via de iTunes App Store of de Google Play Store.

ACA IT-Solutions

ACA IT-Solutions is gekend als betrouwbare en flexibele partner in consultancy, implementatie en integratie van gepersonaliseerde projecten. ACA is actief binnen verschillende domeinen: Java Application Development, Consultancy, Enterprise Portal Solutions, Document Management Systemen, Mobile Solutions en Cloud Servers & Services,.

www.aca-it.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business