Nieuws

Case: Bij TUC RAIL werkt mobiele innovatie kostenbesparend

[Partnerinfo] Dankzij het Enterprise Mobility platform kan de IT-afdeling bij TUC RAIL tijd en kosten besparen, terwijl de medewerkers gebruik kunnen maken van geavanceerde applicaties op hun smartphone of tablet.

TUC RAIL staat in voor grote infrastructuurprojecten voor de spoorwegen. Dankzij het Enterprise Mobility platform kan de IT-afdeling tijd en kosten besparen terwijl de medewerkers gebruik kunnen maken van geavanceerde applicaties op hun smartphone of tablet.

De N.V. TUC RAIL werd in 1992 opgericht en werkt in België hoofdzakelijk voor de Directie Build van de spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel.

TUC RAIL staat in voor het Project Management van grote infrastructuurprojecten, realiseert haalbaarheidsstudies, stelt technische plannen op en voert werkzaamheden uit. Sinds zijn oprichting heeft TUC RAIL zich weten te onderscheiden in diverse domeinen van de spoorwegsector en meer bepaald op het vlak van hoge snelheid. Het bedrijf telt vandaag meer dan 1000 medewerkers.

Heterogene vloot van smartphones en tablets

Ondertussen staat de informatica-afdeling van TUC RAIL tevens al meer dan een jaar in voor het beheer van alle mobiele toestellen op basis van Mobileiron-technologie.

David Wattecamps, Manager Information Technology bij TUC RAIL, licht deze keuze toe: ”We beschikken over een heterogene vloot van smartphones en tablets. Zonder een Enterprise Mobility Management (EMM) oplossing is de ondersteuning van de gebruikers moeilijk, laat staan het aanbod van applicaties op een veilige manier”.

Bij TUC RAIL biedt men de werknemers niet alleen de traditionele e-mail, kalender en contacten aan, maar biedt men ook een extra meerwaarde onder de vorm van mobiele toegang tot belangrijke documenten via Acronis Access en toegang tot bedrijfsapplicaties.

“De beveiliging die het Enterprise Mobility Management platform van Mobileiron ons kan bieden, laat ons toe om deze ambities te concretiseren. Vandaag spreken we al over meer dan 500 toestellen”, gaat David Wattecamps verder.

10% minder defecte toestellen en 1 uur tijdswinst per toestel voor IT!

TUC RAIL heeft het mobiele toestel opgewaardeerd naar een echte ‘tool’ met meerwaarde voor de gebruiker. “We zagen het laatste jaar het aantal meldingen van defecte toestellen zakken van 15% naar 5%, dit alleen vertegenwoordigt een zeer belangrijke besparing!”, geeft David Wattecamps aan. Dankzij het EMM-platform is ook de tijd die nodig is om een nieuw toestel te configureren drastisch gedaald! Waar vroeger de supportafdeling tot meer dan 1 uur per toestel nodig had met overzetten van contacten en instellingen, wordt nu de klus geklaard in enkele klikken.

Het grootste voordeel zit uiteraard in de extra productiviteit van de werknemers die op elk ogenblik van de dag en van om het even waar, toegang hebben tot alle bedrijfsinformatie.

Augmented Reality als volgende stap.

Voor TUC RAIL is het van groot belang een centraal beheerssysteem te hebben om alle mobiele toestellen up-to-date te houden, op het vlak van applicaties en content, maar ook op het vlak van beveiliging. Een oplossing werd gevonden in het MobileIron-platform, aangevuld met Acronis Access.

“Hier stopt het niet voor ons, we bekijken al de volgende stappen waarbij we denken aan workflow toepassingen en het gebruik van Augmented Reality – een duidelijke meerwaarde in onze innovatieve aanpak”, besluit David Wattecamps.

Bij TUC RAIL heeft men gekozen om samen te werken met Mobco, een Mobile IT integrator met een unieke focus op Enterprise Mobility.

Ulrik Van Schepdael, oprichter van Mobco, zegt: “Bij het ondersteunen van onze klanten zien we de eisen rond beschikbaarheid voor mobiele diensten steeds hoger worden. Het is daarom van groot belang een stabiel en betrouwbaar platform te bouwen!”.

Met betrekking tot Mobco gaat Ulrik Van Schepdael verder: "We zijn een relatief klein team, maar we zijn wel het grootste Enterprise Mobility team van de regio. Onze expertise en flexibiliteit zijn een absolute must in deze mobiele sector waarbij alles heel snel aan het evolueren is. Het is precies onze reactiesnelheid die ons toelaat om gespecialiseerd advies te leveren aan onze klanten en ervoor te zorgen dat de Mobile IT implementaties van topniveau zijn."

Mobco is IRON partner van Mobileiron, Mobility Expert van Acronis Access, Platinum Partner voor Samsung KNOX en lid van het Apple Consultants netwerk. 

Contact info:

www.mobco.be

info@mobco.be

Tel. +32 2 6699500

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business