Nieuws

Case: Panasonic Batteries zet in op iOS als alternatief voor Blackberry

[Partnerinfo] Panasonic Energy Europe produceert meer dan een miljard batterijen per jaar. Het vervangen van de Blackberry's werd een weloverwogen beslissing waarbij de kosten naar beneden moesten.

Panasonic Energy Europe produceert meer dan een miljard batterijen per jaar en verdeelt die over heel Europa. Het vervangen van de Blackberry’s werd een weloverwogen beslissingen waarbij de kosten naar beneden moesten.

Panasonic Energy Europe, de Europese verkoopafdeling van Panasonic consumenten batterijen, maakt deel uit van de Panasonic-groep en is actief in meer dan 30 landen.

Er worden jaarlijks meer dan een miljard batterijen geproduceerd in hun fabrieken in Tessenderlo en Gniezno, Polen, die via hun 2 distributiecentra over heel Europa verdeeld worden.

Bij de keuze van de mobiele toestellen en bijhorende monitoring tool is Panasonic Energy Europe niet over één nacht ijs gegaan. Vera Stoefs, IT-Manager van Panasonic Energy Europe NV: “Het werd een weloverwogen beslissing, rekening houdend met het totale kostenplaatje en met de mogelijkheid om support te bieden aan gebruikers verspreid over Europa. Mobileiron stond als Enterprise Mobility Management (EMM) oplossing vrij snel bovenaan de verlanglijst, alsook de beslissing om Mobco de implementatie te laten uitvoeren; het werd een snel uitgevoerd project met een zeer rechtlijnig traject.”

Het mobiel project is meer dan alleen een kostenbesparing.

Binnen de Panasonic-organisatie zijn er zeer duidelijke richtlijnen op het vlak van beveiliging. Naast het centraal en permanent beheer moeten uiteraard paswoorden worden opgelegd en is encryptie van gevoelige documenten noodzakelijk.

“Dankzij de EMM oplossing konden we aan deze eisen voldoen en iPhones toelaten in onze onderneming!” zegt Vera Stoefs.

Bij de evaluatie werden echter meer parameters in overweging genomen. Zo werden de bestaande toestellen (3G-kaarten voor laptops en Blackberry) qua kostprijs vergeleken met de iPhone. “Ook hier zien we een duidelijke winst dankzij een betere controle en configuratie van het roaming-gebruik.”, verklaart Vera Stoefs.

“Voor de gebruiker is de kost niet meteen doorslaggevend, maar zij zien eerder troeven in het absolute gebruiksgemak van hun iOS-smartphones.”

Het project is reeds geruime tijd operationeel en heeft zijn betrouwbaarheid reeds bewezen, de tijdswinst bij ondersteuning van eindgebruikers of configuratie van nieuwe toestellen is ondertussen ook heel duidelijk.

Een mobiel project gaat van toestel over applicaties naar content.

Bij Panasonic Energy werden nog geen eigen applicaties ontwikkeld, maar er loopt wel een pilot voor 2 specifieke workflow-applicaties.

“Dit is een natuurlijke evolutie die we ook in tal van andere projecten hebben kunnen ontdekken. Bij de start van een EMM-project gaat het over de toestellen, dan komen mobiele applicaties en finaal gaat het over de ‘content’ of het mobiliseren van alle ‘office’ documenten”, verklaart Ulrik Van Schepdael, oprichter van Mobco.

In dit project gaat het enkel over smartphones. Over de ondersteuning van tablets zegt Vera Stoefs het volgende: “ Deze vormen zeker een meerwaarde en aanvulling in onze organisatie, maar ik zie deze zeker nog niet als substituut voor de laptop. Misschien is dit een volgende stap in ons aanbod naar de werknemers.”

Ulrik Van Schepdael: "We kennen Panasonic Energy Europe als een belangrijke speler in een zeer competitieve sector waar elke kostenfactor van belang is. Als partner in dit project begrijpen we onze missie heel goed: het gaat over efficiënte operationele ondersteuning, beveiliging en uiteraard willen we ervoor zorgen dat de gebruikers hun mobiel toestel ‘graag gebruiken’. We kozen hier voor een infrastructuur in een gevirtualiseerde omgeving waarbij de enige ‘kost’ gerelateerd is aan het aantal toestellen onder beheer – er zijn geen server- of andere licentiekosten!”

Met betrekking tot Mobco gaat Ulrik Van Schepdael verder: " We zijn een relatief klein team, maar we zijn wel het grootste Enterprise Mobility team van de regio. Onze expertise en flexibiliteit zijn een absolute must in deze mobiele sector waarbij alles heel snel aan het evolueren is. Het is precies onze reactiesnelheid die ons toelaat om gespecialiseerd advies te leveren aan onze klanten en ervoor te zorgen dat de Mobile IT implementaties van topniveau zijn."

Mobco helpt zijn klanten beter mobiel te werken en biedt hiervoor consultancydiensten aan, IT-architectuur design en uiteraard de software om dit te realiseren.

Mobco is IRON partner van Mobileiron, Mobility Expert van Acronis Access, Platinum Partner voor Samsung KNOX en lid van het Apple Consultant netwerk. 

Contact info:

www.mobco.be

info@mobco.be

+32 2 6699500

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business