Nieuws

Apple houdt NFC in iPhone 6 voor zichzelf

Apple heeft eindelijk NFC aan de iPhone 6 toegevoegd, maar geeft ontwikkelaars geen toegang tot de nieuwe functionaliteit.

Apple heeft eindelijk NFC aan de iPhone 6 en 6 Plus toegevoegd, maar dat betekent niet dat je de functie nu ook daadwerkelijk zal kunnen gebruiken voor allerhande doeleinden. Apple heeft de NFC-chip namelijk geblokkeerd voor ontwikkelaars.

Dat heeft het bedrijf zelf bevestigd tegenover de Apple-website Cult of Mac. Net als Touch ID op de iPhone 5s, houdt Apple NFC (voorlopig) beperkt voor eigen gebruik met Apple Pay en geeft het ontwikkelaars geen toegang tot de chip. De NFC-ondersteuning wordt ook nergens vermeld op promotiemateriaal van de iPhone 6 (Plus).

[related_article id=”158256″]

Nochtans biedt NFC heel wat interessante mogelijkheden, zoals we überhaupt ook zagen in de keynote van Apple zelf. Apple werkt samen met de Starwood hotelketen, zodat eigenaars van een iPhone 6 hun hotelkamer kunnen openen met hun smartphone, via NFC. Vermoedelijk is Apple dus in eerste instantie met een aantal partners aan het aftasten waar het met de technologie naartoe kan gaan, alvorens de deuren voor alle ontwikkelaars open te zetten.

NFC is al enkele jaren aanwezig op verschillende Androidsmartphones en Windows Phones, en wordt onder meer ingezet voor het snel koppelen van draadloze accessoires, het uitvoeren van draadloze betalingen of het automatiseren van verschillende taken via NFC-tags. Even leek het er op dat iPhone-gebruikers eindelijk ook toegang zouden krijgen tot deze mogelijkheden, maar voorlopig blijven ze dus nog op hun honger zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business