Nieuws

Waarom is iPhone-opslag plots goedkoper?

Jarenlang heeft Apple absurd hoge prijzen gevraagd voor extra opslagruimte. Waarom is dat veranderd met het verschijnen van de iPhone 6? Apple heeft een nieuwe visie.

Apple heeft nooit problemen gehad met het vragen van absurde prijzen voor flashopslag in de iPhone 5. Meer dan 6 dollar per GB voor de 32 GB 5S en meer dan 4 dollar per GB voor de 64 GB 5S. Dat is meer dan tien keer zoveel als de 40 cent (of minder) die Apple betaalt voor de ruwe flash.

De komst van de iPhone 6 brengt hier verandering in. De eerste 48 GB is 100 dollar en de volgende 64 GB is ook weer 100 dollar. Dus voor de 48 GB-versie betaal je 2 dollar per GB en de volgende 64 GB is slechts 1,56 dollar per GB. Dat is dus maar 1,78 dollar per GB voor de volledige upgrade naar 112 GB.

[related_article id=”158256″]

Dat klinkt als een enorm goede aanbieding. Tenzij je weet dat je als consument voor een performante SSD nog geen 50 dollarcent per GB betaalt. Apple verdient er dus nog steeds genoeg aan.

Meer ruimte
Er doen geruchten de ronde dat iWork (Page, Keynote en Numbers) een standaardinstallatie is op de grotere iPhones. Binnenkort merken we vanzelf of dat klopt, maar het feit dat het bedrijf dit overweegt, spreekt boekdelen.

  • Apple verwacht niet dat alleen het verlagen van de kosten ervoor zorgt dat men gaat voor de iPhone met de grotere opslag. Ze hebben namelijk jarenlang mensen getraind om uit de voeten te kunnen met 16 GB.
  • Apple heeft de hogere marges op de grotere capaciteit nodig om het algehele margedoel te bereiken.
  • Klanten van Apple hebben zich altijd afgezet tegen de hoge opslagprijzen door massaal voor de 16 GB-versies te kiezen.
  • Minder ruimte om dingen op te slaan betekent minder media, minder zakelijk gebruik en minder gekochte apps. En dat voelt Apple in de portemonnee.

Vervanging pc
De kijk van Apple op de iPhone verandert vanwege de populariteit van grote schermen op Android-toestellen. Ze zien in dat grote toestellen voor veel mensen dienen als vervanging van de pc zoals ooit de iPad dat deed.

Apple heeft zich nooit erg comfortabel gevoeld bij de saaie maar winstgevende opslagbusiness. Maar in het Cook-tijdperk begint Apple te beseffen dat opslag meer is dan een verplicht onderdeel in de iPhone, het is alles wat een apparaat persoonlijk maakt.

Hoe meer van jouw leven je in het apparaat kunt stoppen, hoe persoonlijker het wordt. Met de toevoeging van nieuwe veiligheidsverbeteringen in iOS 8 duwt Apple zijn klanten minder hard richting iCloud Drive, maar wil het zijn apparaten centraal stellen in het online leven van klanten. Lokale opslag in overvloed is in dit geval de sleutel voor succes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business