Nieuws

Hoe breekbaar zijn Apples jongste iPhones?

Benieuwd hoe goed de iPhone 6 en 6 Plus alledaagse ongelukken overleven? Squaretrade martelde beide toestellen, en hier zie je de resultaten.

Als je graag wil weten hoe goed de nieuwste iPhones bestand zijn tegen valpartijen en plaatselijke overstromingen: Squaretrade, een aanbieder van verzekeringen voor mobiele toestellen, onderwierp beide telefoons aan een aantal risicosituaties.

De conclusie: de nieuwe iPhones zijn sterker dan de vorige modellen, en de iPhone 6 kan zelfs pronken met de topscore van het moment.

De firma gebruikt geautomatiseerde tests om ervoor te zorgen dat elk toestel gelijk behandeld (of mishandeld) wordt en geeft telefoons en tablets een score op 10, waarbij 10 het hoogste risico op schade weergeeft.

Beide toestellen krijgen eerst punten op grip, grootte, gewicht, en hoe comfortabel ze in de hand liggen. Hier verloor de iPhone 6 Plus punten: door zijn slanke maar grote vorm zou het toestel minder stevig in de hand liggen en dus makkelijker op de grond belanden.

De iPhones gleden ook over een tafel om te testen hoe groot de kans is dat ze ergens af donderen omdat de behuizing geen frictie heeft met de ondergrond.

In bad
Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus overleefde een duik van tien seconden in een waterbad. In beide gevallen viel de audio uit, maar die kwam na een paar minuten netjes weer tot leven.

De iPhone 6 presteerde pas echt indrukwekkend bij de valtest, waarbij de toestellen zes keer van een hoogte van ongeveer 120 centimeter op de grond smakten. De smartphone overleefde die test met niet meer dan een paar krasjes.

Zijn grotere broer kon helaas niet dezelfde resultaten voorleggen: hoewel het scherm volledig intact bleef, kwam het wel helemaal los van de behuizing en verdween de audio zo’n 30 minuten later spoorloos.

Het resultaat: een topscore van 4/10 voor de iPhone 6 en een zeer degelijke 5/10 voor de iPhone 6 Plus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business