Nieuws

Update iOS 8.0.1 draait in de soep, zo los je het op

Apple rolde woensdag een eerste update uit voor iOS 8, maar trok die algauw weer in omdat hij nieuwe problemen met zich meebracht.

Apple heeft woensdag, een week na de lancering van iOS 8, de eerste update voor de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem uitgebracht. iOS 8.0.1 moest een aantal schoonheidsfoutjes verhelpen, maar bracht vooral veel nieuwe problemen met zich mee en werd snel weer offline gehaald.

Verschillende gebruikers trokken misnoegd naar allerlei fora en sociale media nadat ze de update op hun toestel hadden geïnstalleerd. Ze slaagden er plots niet meer in om hun iPhone met een mobiel netwerk te verbinden en meldden problemen met Touch ID, waardoor ze hun toestel niet langer konden ontgrendelen met hun vingerafdruk.

[related_article id=”158256″]

Een uur later werd de uitrol van iOS 8.0.1, dat onder meer het probleem met de Healthkit-app verhelpt, door Apple stopgezet om de meldingen te onderzoeken. Het lijkt erop dat alleen de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus getroffen zijn, maar dat is niet bevestigd. Later op dag kwam Apple met een tijdelijke oplossing op de proppen.

“We hebben een workaround voor eigenaars van een iPhone 6 of iPhone 6 Plus die geen netwerkverbinding en Touch ID-functionaliteit meer hebben na het updaten naar iOS 8.0.1,” schrijft het bedrijf. “We werken ondertussen aan iOS 8.0.2 om de problemen op te lossen en zullen die update vrijgeven van zodra hij klaar is in de komende dagen.”

De workaround die Apple voorstelt, bestaat er in dat je de update ongedaan maakt door een nieuwe installatie van iOS 8 op je toestel te zetten. Dat doe je als volgt:

  • Zorg ervoor dat je de meest recente versie van iTunes gebruikt en sluit je iPhone aan op je computer.
  • Maak een back-up van je iPhone in iTunes. Klik daarvoor op het menu ‘Archief’ en navigeer naar ‘Apparaten’, ‘Maak reservekopie’.
  • Download respectievelijk het installatiebestand voor de iPhone 6 of iPhone 6 Plus.
  • Selecteer in iTunes het installatiebestand dat je net hebt gedownload door de Option- of Shift-toets ingedrukt te houden en te klikken op ‘Zoeken naar updates’.
  • Klik op ‘Update’ om iOS 8 op je iPhone te installeren. Eenmaal geïnstalleerd kan je de back-up terugzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business