Nieuws

IBM en SAP slaan handen ineen voor zakelijke cloud

SAP heeft nu de mogelijkheid zijn HANA-platform wereldwijd uit te breiden via de datacenters van IBM.

IBM en SAP hebben de handen ineengeslagen om de adoptie en implementatie van zakelijke clouddiensten te versnellen. Het is de bedoeling dat SAP HANA zich uitbreidt naar de grote markten wereldwijd via de ondersteuning van IBM"s cloudgegevenscentrums en klantenbestand.

De techgiganten kondigden dinsdag hun nieuwe samenwerking aan. SAP heeft IBM uitgekozen als provider van cloudinfrastructuurdiensten voor kritieke zakelijke applicaties. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst is het SAP HANA Enterprise cloudplatform nu beschikbaar via IBM"s clouddienstenportaal.

Nieuw tijdperk
“We kijken uit naar verbreden van een van de langstlopende en succesvolste samenwerkingen in de IT-industrie”, zegt SAP-topman Bill McDermott. “De vraag naar SAP HANA en de SAP Business Suite op SAP HANA in de cloud is enorm groot. Deze overeenkomst met IBM vormt een nieuw tijdperk van samenwerking in de cloud. De klanten profiteren hiervan.”

De bedrijven beweren dat de combinatie van SAP"s in-memory-computing-mogelijkheden samen met IBM"s Cloud Managed Services en SoftLayer de adoptie van zakelijke clouddiensten wereldwijd versnelt. Vooral omdat SAP HANA in staat is kritieke applicaties te draaien in een cloudomgeving. De cloud van IBM kan gebruikt worden om de werkzaamheden van SAP veilig te beheren, “met controle en transparantie over waar de data opgeslagen zijn.”

Betere snelheid, transparantie en controle
SAP en IBM zeggen dat het partnerschap zakelijke klanten toestaat voordeel te halen uit SAPA HANA Enterprise Cloud via de IBM-cloud, met als gevolg een betere snelheid en transparantie en controle over data. Het aanbod van SAP laten werken via IBM biedt ook nog andere voordelen, zoals het later eenvoudig toevoegen van nieuwe technologie. Daarnaast beloven ze dat de gecombineerde oplossing veiliger is voor klanten.

“Deze aankondiging is een belangrijke mijlpaal in het implementeren van de zakelijke cloud”, vindt IBM-preses Ginni Rometty. “We borduren voort op de lange historie tussen beide bedrijven om innovatie te brengen. Het verstevigt de positie van IBM als het belangrijkste cloudplatform ter wereld. Onze veilige, open en hybride zakelijke cloudplatform stelt SAP-klanten in staat om op nieuwe manieren te werken.”

businessclouddatahanaIBMmcdermottnieuwsromettysap

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals