Nieuws

Veelzijdige mediaspeler voor gevorderden

Wie meer wenst van een mediaspeler komt al snel terecht bij VLC Player. Minder bekend is echter Daum PotPlayer. Jammer, want ook die heeft veel in huis.

Wie slechts sporadisch een video of een audiobestand afspeelt op zijn Windows-pc heeft wellicht voldoende aan de ingebouwde Windows Media Player. Meer veeleisende gebruikers gaan al snel over naar de erg populaire VLC Player. Minder bekend is echter Daum PotPlayer. Onterecht eigenlijk, want vooral gevorderde gebruikers zullen hier weinig tekortkomen.

Wat PotPlayer alvast met zijn zwaarste concurrent VLC Player deelt, is dat het programma met nagenoeg alle mogelijke video- en audioformaten overweg kan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat nagenoeg alle codecs al in PotPlayer zijn opgenomen. Wat PotPlayer wel voor heeft op VLC Player is de modern(er) ogende interface, die wat doet denken aan zowel KMPlayer (waarop PotPlayer aanvankelijk was geïnspireerd) als aan WinAmp.

[download_file]

Ook hier vind je namelijk een modulaire opbouw terug, met zowel panelen voor de afspeellijsten als voor de eigenlijke playback. Deze laatste ziet er naargelang het afgespeelde medium uiteraard anders uit, maar dat geldt eveneens voor de bijhorende menu’s die je met de linker- of rechtermuistoets kunt oproepen. Vooral naar de occasionele gebruiker toe kan dat wat verwarrend werken. We kunnen ons echter voorstellen dat de veelheid aan (contextgevoelige) opties en instellingen gevorderde gebruikers weet aan te spreken.

[related_article id=”160734″]

Speel je audio af, dan duikt bijvoorbeeld een equalizer op en kun je bijvoorbeeld begin- en eindpunt van een geluidsfragment markeren, waarna je dat fragment bijvoorbeeld automatisch laat herhalen.

Films en video’s laten zich uiteraard ook fullscreen afspelen, maar ook wanneer je die in een kleiner venster bekijkt, kan dat ‘randloos’ gebeuren zodat je uitsluitend het videoframe te zien krijgt. Er zijn ook heel wat afspeelcontroles voorzien, zodat je bijvoorbeeld met een muisklik naar een vorig of volgend frame of naar een vorige of volgende ondertitel kunt springen.

PotPlayer kan met zowat alle mogelijke bronnen overweg: bestanden, complete mappen en zelfs URL’s. Een URL van een YouTube-filmpje bijvoorbeeld speelt het programma probleemloos af.

Kortom, er is weinig wat PotPlayer niet in huis heeft, alleen kan het wat tijd vergen eer je alle opties vlot in de vingers hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business