Nieuws

Ergonomisch computeren met bewegend bureau

Wat kan je helpen om de werkdag ergonomisch verantwoord door te komen? Bijvoorbeeld een bureau dat met jou mee rechtop gaat staan.

Te lang zitten is ongezond. Een groot probleem voor wie achter een computer in een kantoor werkt. Een hoog bureau waaraan je de hele dag moet rechtstaan is echter ook niet de oplossing. Weinig werknemers zullen het op prijs stellen als de baas de stoelen afpakt. Een nieuw product van Ikea lost dat probleem op en combineert zitten en staan.

Wat jij immers nodig hebt is een bureau dat samen met jou rechtop gaat staan als je dat even moet. De Bekant heeft de kenmerkende Ikea-nonsensnaam en de minimalistische Zweedse look. Met een druk op de knop zoeft het werkblad van het ding de lucht in, of weer naar beneden.

De Bekant is ideaal voor wie te lui is om veel moeite te doen om rechtop te staan. Voor zo’n 500 euro beweegt al je materiaal met jou mee in verticale richting.

Een kantoorruimte met op en neer bewegende bureaus ziet er waarschijnlijk vrij dwaas uit, maar uit ergonomische overwegingen zou het een goed idee zijn. Vergeet niet om de lengte van je kabels af te stemmen op de hoge stand, tenzij je computeronderdelen wil oprapen nadat je desktop op de grond is gesleurd door een te korte stroomdraad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business