Nieuws

HTML5-standaard is eindelijk klaar

Het heeft enkele jaren geduurd, maar het Worldwide Web Consortium heeft van HTML5 eindelijk een officiële webstandaard gemaakt.

De definitieve HTML5-specificatie is al twee jaar beschikbaar en veel sites maken reeds gebruik van de nieuwe HTML-versie, maar de technologie wordt nu pas door het Worldwide Web Consortium officieel als webstandaard aanbevolen.

HTML5 laat de ontwikkeling van meer complexe webapplicaties toe, waardoor de nood aan plugins moet verdwijnen. Zo biedt HTML5 bijvoorbeeld standaard ondersteuning voor video en games, zonder dat Quicktime, Flash of Silverlight moet worden geïnstalleerd.

Digital rights management maakt nog geen deel uit van de standaard. De toevoeging van DRM aan de HTML5-standaard kent tegenstand van onder meer Mozilla, maar wordt aangemoedigd door bedrijven als Netflix.

In 2012 was er reeds een definitieve specificatie voor de standaard klaar, maar het W3C moest nog een aantal beslissingen maken alvorens het de webstandaard officieel kon aanbevelen. De organisatie heeft naar eigen zeggen met meer dan 60 bedrijven samengewerkt om de standaard afgerond te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business