Nieuws

Mappen synchroniseren met DSynchronize

Bewerk je vaak kopieën van documenten op verschillende computers, dan loop je het risico dat je niet meer weet waar de recentste versie van elk bestand zich bevindt.

Wanneer je wel vaker dezelfde documenten bewerkt  op verschillende locaties, dan ontstaat al snel het probleem dat je op al die locaties over verschillende versies van die documenten beschikt.

Op die manier verlies je al snel uit het oog waar zich precies de recentste versies bevinden. Synchronisatie dringt zich dan op en dat is precies wat DSynchronize voor je kan betekenen.

[download_file]

Alles in één oogopslag
Er zijn natuurlijk heel wat synchronisatietools. Maar wat DSynchronize alvast onderscheidt van de meeste andere tools, is dat zowat alle opties en parameters vanuit één hoofdvenster worden vastgelegd. Dat heeft natuurlijk het voordeel dat alles in één oogopslag te zien is, maar er kleeft ook wel een nadeel aan: er is geen wizard die je bij de hand neemt en stap voor stap door de verschillende opties leidt.

[related_article id=”160534″]

We kunnen ons dus wel voorstellen dat DSynchronize vooral toch de wat gevorderde gebruiker zal aanspreken.

Alles begint uiteraard met het invullen van zowel de bron- als doelmap(pen). Dat hoeft overigens niet beperkt te blijven tot lokale mappen: ook netwerkshares en FTP-servers worden ondersteund. Daarna stip je alle gewenste opties aan of voorzie je die van een vinkje. De meeste spreken gelukkig voor zich, aangevuld door tooltips.

Tot de belangrijkste mogelijkheden horen: bidirectionele synchronisaties, het creëren van mappen indien die nog niet bestaan en een previewmodus (waarbij je te zien krijgt wat een effectieve synchronisatie precies zou betekenen voor je bestanden – we raden je aan deze functie standaard te activeren om mogelijke fouten te voorkomen).

Daarnaast heb je nog een ingebouwde timer (om de synchronisatie met een bepaalde frequentie automatisch te kunnen uitvoeren), het instellen van DSynchronize als een Windows-service (zodat je niet noodzakelijk bij Windows moet zijn aangemeld), realtime synchronisatie enzovoort.

In ditzelfde hoofdvenster toont DSynchronize je ook nog welke bestanden er tijdens zo’n synchronisatie worden verwijderd, gecreëerd of overschreven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business