Nieuws

Drupal is goud waard

Acquia, het bedrijf van de Belg Dries Buytaert, boert goed. De Drupal-leverancier zag zijn omzet stijgen voor het 22ste kwartaal op rij.

De vraag naar Acquia"s openbron cms-platform Drupal is zo groot dat de groei in het derde kwartaal van het financiële jaar 2014 met 39 procent is toegenomen. Het is al de 22e keer op rij dat het bedrijf zijn kwartaalomzet ziet groeien.

De Belg Dries Buytaert, mede-oprichter en CTO van het bedrijf, zegt dat er wereldwijd een flinke toename is van de adoptie van Drupal, terwijl het bedrijf meer nieuwe klanten naar zich toetrekt.

Extra financiers
Acquia heeft extra financiers gevonden om de ontwikkeling te versnellen van oplossingen voor personalisatie, commercie en big-datamarketing. Bij Amazon stelde het bedrijf 50 miljoen dollar veilig. Dit was bovenop de 50 miljoen dollar die het al had opgehaald via New Enterprise Associates.

Veiligheidslek
Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor het bedrijf. Eerder deze week kwam Drupal met een veiligheidsverklaring. Het veiligheidsteam waarschuwt dat je ervan uit moet gaan dat alle websites op basis van het Drupal-framework gehackt zijn. Tenzij je op 15 oktober binnen zeven uur na de onthulling van de SQL injection-aanval de laatste patch hebt geïnstalleerd.

Met updaten naar versie 7.32 of het toepassen van patchfixes dicht je de zwakke plek, maar dat kan al te laat zijn. Daarom adviseert het veiligheidsteam een back-up terug te zetten van voor 15 oktober. Dit om alle achterdeurtjes te verwijderen die de hackers open hebben kunnen zetten op een systeem met een lekke versie van Drupal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business