Nieuws

Samsung kondigt virtual reality-camera aan

Project Beyond is een 360°-camera die zijn hele omgeving in 3D registreert en de beelden doorstuurt naar Samsungs Gear VR-bril.

Samsung heeft op zijn ontwikkelaarsconferentie in San Francisco de sluier gelicht van Project Beyond. Dat is een 360°-camera die zijn hele omgeving in 3D registreert en de beelden doorstuurt naar Samsungs Gear VR-bril.

De camera registreert een gigapixel 3D-beeldmateriaal per seconde en creëert een virtuele replica van de omgeving waar je hem in plaatst. Het beeld kan live via een stream worden bekeken door de Gear VR, of het kan worden opgenomen om op een later moment te bekijken.

[related_article id=”160734″]

Volgens The Verge, die een demo kregen van de camera, is het resultaat een ervaring waarbij je precies echt in de geprojecteerde omgeving zit. Toch komen er af en toe barsten in de illusie. De camera filmt vanuit een stationaire positie, wat betekent dat je niet kan rondlopen in de virtuele wereld. Ook de videokwaliteit staat nog niet helemaal op punt, maar het voornaamste gemis is een gebrek aan audio. Bijpassend geluid bij een beeld is cruciaal om de ervaring levensecht te maken.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de camera zou worden gecommercialiseerd. Mogelijk blijft het beperkt tot een tool voor ontwikkelaars om virtual reality-content mee te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business