Nieuws

iOS 8.1.1 maakt oude iPhones en iPads sneller

Apple heeft een nieuwe update voor iOS 8 uitgerold. Die brengt onder meer prestatieverbeteringen voor de iPhone 4s en iPad 2.

Apple heeft opnieuw een kleine update uitgerold voor iOS 8.

iOS 8.1.1 verhelpt een aantal bugs, maar moet het besturingssysteem vooral ook vlotter doen draaien op oudere toestellen.

[related_article id=”158256″]

Heel wat gebruikers van de iPhone 4s en iPad 2 die de update naar iOS 8 hadden geriskeerd, klaagden dat hun toestel veel trager was geworden. Hoewel Apple deze apparaten officieel nog ondersteunt, komt een update de prestaties niet altijd ten goede. De update naar iOS 8.1.1 zou daar beterschap in moeten brengen.

De update is 64,1 megabyte groot en kan over-the-air worden gedownload en geïnstalleerd, of via iTunes. Hij volgt ongeveer een maand op de lancering van iOS 8.1, dat heel wat nieuwe functies aan het mobiele besturingssysteem heeft toegevoegd, waaronder een diepere integratie met Mac OS X Yosemite en ondersteuning voor Apple Pay. Dat laatste is voorlopig alleen nog maar in de Verenigde Staten beschikbaar.

Ondertussen blijft de adoptie van iOS 8 slabakken. Volgens de laatste cijfers van Apple heeft 56 procent van de gebruikers zijn toestel naar de nieuwste versie van het besturingssysteem, die sinds september beschikbaar is, geüpdatet. Daarmee wordt iOS 8 een stuk trager opgepikt dan zijn voorganger iOS 7. Met de feestdagen voor de deur zou die groei opnieuw op gang moeten trekken. Apple verkoopt traditioneel een groot aantal iPhones en iPads tijdens de feestdagen, en die komen standaard met iOS 8 aan boord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business