Nieuws

Google toont alle apparaten die je account inkeken

Google heeft een nieuwe tool waarmee je kan controleren welke apparaten toegang hebben of hadden tot je Google-account.

Het hacken van e-mailaccounts is nog altijd een serieus probleem. Maar als het van Google afhangt zal je daar in de toekomst toch iets beter tegen beschermd  zijn.

Het bedrijf heeft een nieuwe tool klaar waarmee je snel en eenvoudig kan controleren wanneer, waar en met welke apparaten je Google-account is ingekeken. Op die manier kan je nagaan of er geen onbekende apparaten toegang hadden tot bijvoorbeeld je mail.

[related_article id=”158901″]

De lijst van apparaten kijkt tot 28 dagen terug in de tijd. Als een er nieuw apparaat is dat toegang heeft gekregen, wordt dat ook duidelijk aangegeven. Het apparaat dat je momenteel gebruikt, staat helemaal bovenaan.

Verdachte Mac
Als je iets verdachts opmerkt, bijvoorbeeld een Mac die je account inkijkt, terwijl je alleen maar een pc hebt, kan je op Uw account beveiligen klikken en meteen je wachtwoord veranderen, de informatie aanpassen om vergeten wachtwoorden op te halen of tweetrapsauthenticatie inschakelen (altijd een goed idee, overigens).

In Gmail kan je ook nog altijd de recente activiteit controleren op de oude manier. Rechtsonderaan, onder Laatste accountactiviteit, kan je daarvoor op de link Details klikken. Op die manier kan je ook alle actieve sessies meteen stopzetten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business