Door gebruik te maken van live en historische verkeersgegevens, kan Bing Maps met de Clearflow-technologie je reistijd beter voorspellen en eventueel alternatieve routes bieden.

Bing Maps geeft voortaan preciezere tijden wanneer je een route berekent, waar ook ter wereld.

De app van Microsoft ondersteunt wereldwijd verkeersbewust navigeren. Daarbij gebruikt zij onder meer de Clearflow-technologie, die de verkeersdrukte voorspelt op wegen waarvan geen live gegevens beschikbaar zijn.

 

Deze manier van navigeren wordt al enige tijd met succes gebruikt in de Verenigde Staten en is vanaf nu ook beschikbaar in andere landen met Bing Maps. In bovenstaande afbeelding zie je hoe dit eruit komt te zien. Met verschillende kleuren op de kaart wordt aangegeven wat je van het verkeer kunt verwachten. Het is ook mogelijk meer details te krijgen over je route.

Wie een route uitstippelt via Bing Maps krijgt dus een accurate berekening van de reistijd, gebaseerd op de huidige verkeerscondities. In bovenstaand voorbeeld kun je zien dat een tocht van Berlijn naar München eigenlijk net iets langer dan vijf uur duurt, maar vanwege het huidige verkeer doe je er 6 uur en 21 minuten over.

Het is mogelijk je route te optimaliseren op basis van de huidige condities, door bijvoorbeeld een alternatief te kiezen wanneer een enorme opstopping roet in het eten dreigt te gooien.

Diverse gegevensbronnen
Bij het berekenen van de route en reistijd maakt Bing Maps gebruik van diverse gegevensbronnen, waaronder live verkeersgegevens en historische data. Deze informatie wordt onder meer ingezet voor het voorspellen van drukte op wegen zonder live verkeersverslag.

De drukte van de oprit naar een snelweg wordt berekend door te kijken naar het verkeer op de snelweg zelf, maar ook in de straten er rondomheen. De technologie hierachter heet Clearflow. De New York Times heeft vlak na de lancering hiervan een verhelderend artikel geschreven.