Nieuws

Google maakt Captcha-test eenvoudiger

De Captcha-dienst kijkt nu meer naar je gedrag om te bepalen of je wel een mens bent. In principe hoef je geen wazige tekens meer over te typen.

Google komt met een nieuwe versie van zijn reCaptcha-project om het leven van internetgebruikers veel aangenamer te maken. Het idee is dat je niet langer rare en wazige cijfers en letters hoeft over te typen. Het enige wat je hoeft te doen is een vinkje zetten om te bevestigen dat je geen robot bent.

Google denkt om twee redenen dat zijn nieuwe manier een goede is. Ten eerste zijn bots erg goed geworden in zelfs de moeilijkste karakters te onderscheiden en in te voeren. Daarnaast heeft de techgigant een methode ontwikkeld om te kijken naar het gedrag van de verbinding om met een hoge zekerheid vast te stellen of het om een bot of een mens gaat.

[related_article id=”158901″]

Vriendelijker voor mobiele apparaten
In het geval het risicosysteem inschat dat het mogelijk om een bot gaat, krijg je voorlopig alsnog de traditionele captcha voorgeschoteld. Maar de veranderingen aan het systeem stellen Google in staat om eenvoudigere en vooral ook mobiel vriendelijkere captcha"s te implementeren, zoals in onderstaand voorbeeld zichtbaar is.

De API die draait op deze nieuwe methode is nu beschikbaar voor gebruik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business