Nieuws

Samsung begint verkoop Gear VR-bril

De virtual-realitybril van Samsung is in beperkte oplage verkrijgbaar. De bril verschijnt zo nog voor de Oculus Rift op de markt, al is de oplage beperkt.

Gear VR: zo heet de virtuele-realiteitsbril van Samsung. De term Gear suggereert dat het om een telefoonaccessoire gaat, en dat is ook zo. De Note 4 is immers het scherm van de bril.

Samsung ontwikkelde de headset samen met de mensen van Oculus. Zij werken al enkele jaren aan de Oculus Rift, een veelbelovende virtuele-realiteitsbril die na een lange ontwikkelingsperiode nog steeds niet beschikbaar is voor consumenten. De Gear VR, die pas in september werd aangekondigd, steekt de Oculus dus voorbij. Die laatste is ook al te verkrijgen, maar enkel door ontwikkelaars.

[related_article id=”160734″]

Alleen nog in Amerika
De bril is in beperkte oplage te koop via de webshop van Samsung, al lijkt het er op dat voorlopig enkel Amerikanen een exemplaar kunnen bestellen. Het ding kost net geen 200 euro. Geen koopje, wanneer je weet dat het zware werk in de niet meegeleverde Note 4 gebeurt. Samsung hoopt dat enthousiastelingen en early adopters de bril zullen kopen en testen. In die zin is deze eerste, beperkte uitrol een soort bètatest.

“We willen dat mensen van ons product houden, erin investeren en er dagelijkse gewoontes mee opbouwen”, aldus Nick DiCarlo, vicepresident bij Samsung. “Dat is belangrijker dan tonnen exemplaren aan de man brengen.” Hoeveel verkochte Gear VR’s DiCarlo blij zullen maken wil hij niet kwijt, en ook het aantal beschikbare exemplaren is onduidelijk.

Gebrek aan content
De zet toont wel aan dat Samsung virtuele realiteit serieus neemt. Het bedrijf lijkt erop gebrand een goed product uit te brengen. Samsung is niet de enige die brood ziet in de virtuele wereld. Wat voorlopig nog veel weg heeft van een hype, zien heel wat bedrijven als de toekomst. Denk maar aan Facebook, dat twee miljard neertelde voor Oculus Rift.

DiCarlo denkt dat VR uiteindelijk zal aanslaan bij het grote publiek, maar hij is naar eigen zeggen “niet gehaast”. Momenteel bestaan er al eenvoudige en goedkope manieren om VR op een rudimentaire manier te beleven, maar een gebrek aan content is een belangrijk probleem. Ook daar lijkt echter evolutie in te zitten.

Innovator Edition
Dat de Gear VR, waarvan vandaag de Innovator Edition verkocht wordt, alleen overweg kan met de Note 4, daar zal binnenkort verandering in komen, suggereert DiCarlo nog. Al zit compabiliteit met je oude S4 Mini er niet meteen aan te komen. “We behandelen de Note 4 als het absolute minimum”, aldus DiCarlo, “en we bouwen vandaar verder.”

De headset zal dus hoogstwaarschijnlijk compatibel zijn met nieuwe Samsungtoestellen van het vlaggenschipkaliber, maar compabiliteit met terugwerkende kracht lijkt uitgesloten.

 

gear vrmobielnieuwsnote 4oculusontspanningriftsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen