Nieuws

Google wil Android in auto’s installeren

Google zou aan een infotainmentsysteem op basis van Android voor in de wagen werken, dat onafhankelijk van je smartphone opereert.

Google werkt aan een Androidversie speciaal ontworpen om te functioneren als infotainmentsysteem in auto’s.

Het systeem zou verder moeten reiken dan het nu al bestaande systeem Android Auto. Op dit moment is Android Auto een laag die bovenop de door de autofabrikanten ingebouwde systemen draait. Maar volgens Reuters wil Google uiteindelijk dergelijke systemen gaan vervangen.

[related_article id=”158901″]

Reuters baseert zich op bronnen binnen Google, die anoniem wensen te blijven. Google zelf wil niet reageren.

Als het plan een succes wordt zou Android wel eens het standaardsysteem kunnen worden voor entertainment en navigatie. Dit verschaft Google een sterke positie in een nieuwe markt, waar het zal moeten concurreren met aartsrivaal Apple. Verschillende autofabrikanten hebben zich begin dit jaar al verenigd in de ‘Open Automotive Alliance’. Deze alliantie streeft ernaar Android voor in de auto sneller te ontwikkelen.

Door zich op de automarkt te richten kan Google waardevolle informatie verzamelen om zijn data verslindende businessmodel te voeden. “Er is toegang tot de GPS-locatie, waar wordt gestopt, waar je elke dag heen gaat, je snelheid, je brandstofverbruik, en waar je tankt” aldus een van de bronnen. Volgens die bronnen moet het systeem, Android M gedoopt, over een jaar op de markt verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business