Nieuws

Piratenjager Brein gaat achter illegale Netflix aan

De Nederlandse antipiraterijstichting Brein wil de p2p-dienst Popcorn Time van het net. De videoapplicatie moest recent al drie keer op zoek naar een nieuwe hostingaanbieder.

De antipiraterijstichting Brein zit de p2p-videodienst Popcorn Time op de hielen. Meer bepaald de hostingbedrijven van Popcorn Time worden aangeschreven om de banden met de dienst te verbreken, zo zegt Brein-directeur Tim Kuik aan Tweakers.net.

De Popcorn Time-site kampte de voorbije weken met storingen en trage downloads. Een woordvoerder bevestigt tegenover Android Planet dat er op een paar weken tijd drie keer van hoster moest worden gewisseld. Brein zou daarmee Popcorn Time “kapot willen maken”.

Popcorn Time stelt echter ook dat de acties van Brein haar “alleen maar sterker” maken en dat er gewoon wordt doorgegaan met het aanbieden van de applicatie.    

Site blokkeren
Brein zet niet alleen druk op de hosters, ook Popcorn Time zelf en de makers ervan lopen in het vizier. De stichting wil de site blokkeren, maar wacht voorlopig nog even op de uitspraak in de zaak van de blokkering van The Pirate Bay. Het advies van de Advocaat-Generaal daarover wordt medio april verwacht.

Met Popcorn Time kunnen op een gemakkelijke manier films afgespeeld worden die illegaal via Bittorrent worden verspreid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business