Nieuws

Het best gelezen Windows-nieuws in 2014

Ook dit jaar was de ZDNet-lezer weer het meest geïnteresseerd in het laatste nieuws over Windows.

Traditiegetrouw is de ZDNet-lezer op zoek naar nieuws over Windows. Maar vooral ook in onze mening en tips daarover. Dat bleek ook dit jaar.

Hieronder vind je onze top tien Windows-artikelen waar jullie in 2014 het meest op hebben geklikt.

[related_article id=”160534″]

Verrassingen
2014 was duidelijk een jaar met veel, vaak onverwacht Windows-nieuws. Microsoft stopte in april met de ondersteuning van Windows XP. Geen nieuws, dat zagen we natuurlijk al een tijdje aankomen. Maar verrassend was wel dat de ZDNet-lezer vooral belangstelling bleek te hebben voor het alternatief in de vorm van Linux Mint. Hoe installeer je dat besturingssysteem op een XP-computer?

Vrijwel tegelijk verwelkomden we de eerste belangrijke release van het jaar: Windows 8.1 Update. Onze redactie was er snel bij met een eerste review.

We publiceerden toen ook al gretig nieuws over de toekomstige, volledig nieuwe Windows-versie. Die stond op dat moment nog bekend als Threshold of Windows 9, maar bleek uiteindelijk Windows 10 te zullen gaan heten. Onze blik op de preview daarvan bleek populair, evenals de handleiding om deze te installeren.

Foute updates
Het Windows-jaar liep echter wat rommelig af. In augustus bleek al dat Microsoft-updates niet altijd soepel verlopen, wat de reus uit Redmond begin deze maand zelf nog eens extra bewees. Een van onze redacteuren heeft hier zo zijn mening over.

Steevast in trek zijn onze artikelen over praktisch Windowsgebruik. Bijvoorbeeld tips voor diegenen die weigeren afstand te doen van Windows XP en hun geldige smoesjes daarvoor.

En natuurlijk de belangrijke tips in het allerbest gelezen artikel, dat je aan kop in de Windows-hitparade hieronder ziet staan.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business