Nieuws

Parrot stopt Android Auto en Carplay in elke wagen

Je moet niet per se een nieuwe auto kopen om van Android Auto of Apple Carplay te kunnen genieten. Met de Parrot RNB 6 lukt dat in elke wagen die je wil.

Auto’s worden almaar slimmer en smartphones spelen daarin een steeds grotere rol. Op dit moment hebben de meeste constructeurs zich al achter Apples Carplay of Android Auto geschaard, twee systemen die de kracht van een echt OS naar de wagen brengen, zonder dat dit de chauffeur te veel afleidt van de weg.

In bestaande auto’s was die revolutie tot nog toe echter lastig door te voeren. Je had wel de NEX-reeks van Pioneer en de Alpine iLX-007 die met Carplay zijn uitgerust, maar nu komt ook het Franse Parrot zich in de strijd mengen. En zij ondersteunen op de nieuwe RNB 6 zowel Carplay als Android Auto.

[related_article id=”160734″]

Dashcam
De RNB 6 is een dubbel DIN-apparaat dat 65 watt over vier kanalen kan sturen en uitgerust is met een zeven inch groot capacitief aanraakscherm. Achteraan zitten onder meer een connector voor externe video (via HDMI) en een ODB-connector om technische gegevens over de wagen naar het apparaat door te sturen. Er kunnen bijvoorbeeld ook parkeersensoren en een dashcam op aangesloten worden.

Nog geen prijskaartje
Maar het is dus vooral de ondersteuning voor Carplay en Android Auto die van deze Parrot een interessant apparaat maken. Volgens Parrot moet hij in de tweede helft van dit jaar in de winkels liggen, maar een prijskaartje heeft de fabrikant er voorlopig nog niet aangehangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business