Nieuws

Rapere: de drone die andere drones te lijf gaat

De Rapere is een commerciële drone die andere drones moet neerhalen. Helaas maakt de vechtrobot gebruik van een touw in plaats van lasers.

Binnenkort leven we onder een met vuur gevulde lucht, wanneer de drone-oorlogen van 2020 uitbreken. Een lugubere en misschien ietwat overdreven voorspelling maar Rapere doet er in ieder geval alles aan om ze realiteit te maken. De gelijknamige Rapere-drone wordt ontwikkeld om te jagen en te doden, en niets anders.

De vechtdrone is uitgerust met twaalf kleine camera’s waarmee vijandige drones gedetecteerd worden. De Rapere snelt vervolgens naar de onwelkome gast toe en positioneert zich er boven. Vervolgens lanceert hij een stukje touw dat de rotors van de indringer uitschakelt, met alle gevolgen van dien. En als de uitgeschakelde Drone ongelukkig neerkomt en een onschuldige voorbijganger velt, dan kunnen de hulpdiensten de Leuvense ambulance-drone op pad sturen.

[related_article id=”160734″]

De Rapere is nog in de ontwikkelingsfase, maar de start-up achter het product beweert dat hun vliegtuigje al werkt in een labosetting. Video’s zijn helaas nog niet beschikbaar. Volgens het bedrijf is hun drone superieur aan alle andere modellen op de markt, en daar is een goede reden voor. De Rapere moet moorden, en niets anders. Zuinig omgaan met de batterij zit er niet in: een volledige lading is er door na amper twee minuten, in plaats van de gebruikelijke 15 bij de meeste commerciële drones. Die agressieve strategie maakt de Rapere wel sneller en doeltreffender dan eender welke indringer.

De start-up beseft dat hun toestel best niet zomaar aan iedereen verkocht wordt. Zelf zien ze de Rapere als tool voor de overheid, organisatoren van een event en private beveiligingsfirma’s. Paparazzi-drones zijn de bedoelde slachtoffers, niet jouw splinternieuwe speelgoed van Parrot. De prijs moet dat gebruik weerspiegelen. Wanneer je je privacy kan beschermen met een vechtdrone en hoeveel euro’s je precies zal kwijt zijn, weten we nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business