Nieuws

Waarom de Nexus 6 geen vingerafdruksensor heeft

Voormalig Motorola-topman Dennis Woodside zegt dat het bedrijf de Nexus 6 van een vingerafdruksensor wilde voorzien, maar dat Apple daar een stokje voor stak.

Hoewel Motorola het wel van plan was, zit er geen vingerafdruksensor in de Nexus 6, en Apple zou daarvoor de oorzaak zijn. Dat vertelt Dennis Woodside, voormalig CEO van Motorola, in een interview met de Telegraph.

Het idee was dat Motorola, dat samen met Google aan de ontwikkeling van de Nexus 6 werkte, een vingerafdruksensor aan de achterzijde van de telefoon zou plaatsen, in de concave uitsparing waar het logo prijkt en je wijsvinger normaal rust. Van dat idee werd afgestapt nadat Apple fabrikant AuthenTec in 2012 overnam.

[related_article id=”158256″]

“Het was de bedoeling dat we zouden gaan werken met vingerafdrukherkenning, maar Apple kocht de beste leverancier op”, zegt Woodside. “Als gevolg kwam de hele branche terecht bij de volgende beste leverancier, maar die was op dat moment nog niet ver genoeg.”

Lange tijd was de vraag waarom Motorola een uitsparing aan de achterzijde van de Nexus 6 had toegevoegd. Woodside heeft nu antwoord gegeven op die vraag. De smartphone zou overigens niet het eerste Androidtoestel met een vingerafdruksensor zijn geweest. Onder meer de HTC One Max en Samsung Galaxy S5 beschikken over vingerafdrukherkenning, maar doen dat lang niet zo goed als de AuthenTec-sensor op de iPhone en iPad.

AuthenTec

Apple kocht AuthenTec in 2012 voor 356 miljoen dollar. Het bedrijf bood als enige een techniek aan waarbij gebruikers hun vinger maar op de sensor hoefden te leggen om herkend te worden. Bij alle andere leveranciers moest je je vingers over de sensor heen vegen, zoals bij Validity van Synaptics.

Niet lang na de overname van AuthenTec haalt Apple de technologie van de markt om het te implementeren in TouchID op de iPhone 5S. Dezelfde technologie is terug te vinden in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, net als in de laatste versies van de iPad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business